Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preșcolarii din Odoreu au dăruit mărțișoare la Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mărțișoarele au fost realizate chiar de micii vestitori

Au mai rămas doar câteva zile până în 1 martie, ziua de Mărțișor. Preșcolarii din tot județul muncesc cu mare spor zilele acestea la confecționarea de mărțișoare. Cât a fost săptămâna de lungă, prichindeii de la Grădinița “Floare de lotus” din Odoreu au lucrat cot la cot cu educatoarele și cu părinții lor pentru a confecționa mărțișoare.

Micii vestitori ai primăverii au poposit joi după-masă în incinta unui mare magazin sătmărean și le-au dăruit tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente câte un mărțișor. Simbolul de 1 Martie a fost primit cu multă bucurie, însoțit fiind de mesaje precum “O primăvară frumoasă!”.

Așa cum scriam în rândurile de mai sus, copiii de la Grădinița “Floare de lotus” Odoreu au confecționat cu mânuțele lor dibace zile la rând mărțișoare. I-au ajutat educatoarele< Felicia Polgar, Ramona Tamaș, Cătălina Circiu, Adina Coza, Papp Eniko, Monica Lipovan, Ioana Chivari, Ana Rus, Uivarașan Andrea, Mate Niyri Melinda, Danusia Pintea, Anamaria Lihor, Maria Muntean, Elena Tarța, Veronica Sarca și directoarea grădiniței, Monica Avășan.

Un rol deosebit l-au avut și părinții, mămici, dar și tătici, care s-au dovedit pricepuți la crearea podoabelor ce trebuie să stea mândre în pieptul fiecărei femei de 1 Martie. La realizarea mărțișoarelor ce au fost expuse atât la grădiniță cât și în magazinul din Satu Mare, copiii au folosit mărgele, hârtie, carton, sârmuliță, plastic, doze de aluminiu și multe materiale reciclabile. Expoziția de mărțișoare a devenit o tradiție la grădinița din Odoreu, copilașii muncind fericiți la realizarea ei.

Veselia a fost mare la magazinul sătmărean în care cei mici au poposit joi după-masa. Copilașilor grupei mari le-a revenit sarcina de a dărui mărțișoare. Sătmărenii le-au admirat podoabele și, mai mult decât atât, pentru mărțișoarele primite unele doamne le-au dăruit și bănuți. Sumele strânse sunt folosite de asociația părinților preșcolarilor din grădiniță pentru diverse investiții.

În cursul zilei de vineri, părinții și bunicii copiilor de la Grădinița “Floare de lotus” din Odoreu vor mai avea ocazia să admire mărțișoarele realizate de preșcolari în expoziția din incinta unității de învățământ. Între timp, copiii se pregătesc de un alt mare eveniment de început de martie, și anume Ziua Mamei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns