Image 1
Image 2

SĂNĂTATE

Asistentele din școli și grădinițe trec la autoritățile locale

Din luna ianuarie a acestui an, asistentele din școli și grădinițe sunt preluate de autoritățile locale, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectoratele școlare centralizează situația personalului medical din unitățile de învățământ, conform procedurii publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre procedura care reglementează modalitatea de predare-preluare a personalului medical de specialitate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat în structura de personal medico-sanitar angajat de autoritățile administrației publice locale.

 

Se vor încheia protocoale privind predarea-preluarea personalului

Art. 3. — „(1) Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București centralizează situația personalului medical de specialitate încadrat în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inclusiv din unitățile de învățământ special de stat, și a celui din creșele publice arondate unităților de învățământ preuniversitar de stat, salarizat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, și modalitatea de încadrare a acestuia, respectiv pe perioadă nedeterminată sau determinată, după caz”, după cum se arată în procedură.
În documentul publicat în Monitorul Oficial se arată că școlile, grădinițele, creșele arondate unităților de învățământ și autoritățile administrației publice locale încheie protocoale privind predarea-preluarea personalului medico-sanitar de specialitate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
Art. 3 – „(2) Unitățile de învățământ preuniversitar de stat și autoritățile administrației publice locale încheie protocoale privind predarea-preluarea personalului medico-sanitar de specialitate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inclusiv din unitățile de învățământ special de stat, și a celui din creșele publice arondate unităților de învățământ preuniversitar de stat în structura de personal medico-sanitar angajat de autoritățile administrației publice locale, conform modelului din anexa care face parte integrantă din prezenta procedură.
Pentru municipiul București, preluarea personalului medico-sanitar de specialitate din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inclusiv din unitățile de învățământ special de stat, și a celui din creșele publice arondate unităților de învățământ preuniversitar de stat se realizează în structura de personal medico-sanitar din cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

(3) În vederea încheierii protocoalelor prevăzute la alin. (2), autoritățile administrației publice locale obțin avizul Ministerului Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, pentru structura de personal care va fi preluată.”
Potrivit sursei citate, inspectoratele școlare județene asigură încheierea protocoalelor de predare-preluare a personalului medico-sanitar în maximum 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei proceduri. Procedura a fost publicată în Monitorul Oficial, luni, 29 ianuarie 2024.
Art. 3 – „(4) Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București asigură încheierea protocoalelor de predare-preluare a personalului medico-sanitar în maximum 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei proceduri.”

 

CITEȘTE ȘI:

Criză acută de medici şi asistenţi medicali şcolari

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with