Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

James Popa a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național de juniori

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este pentru prima dată, în ultimii 15 ani, când am avut trei pugiliști în sferturi

box2În perioada 8-14 martie, Buzăul a fost capitala boxului românesc. Acolo s-a desfășurat finala Campionatului Național de juniori, o competiție care a adunat 184 de sportivi din toată țara. Printre ei s-au aflat și trei sătmăreni care s-au descurcat onorabil. Ba mai mult, unul dintre ei a reușit să obțină medalia de bronz. Totodată, am consemnat o premieră. A fost pentru prima dată în ultimii 15 ani când am avut trei sportivi în sferturile de finală.

Pe seama acestor rezultate, la sala Voința din Satu Mare, s-a organizat luni o conferință de presă. “Ceea ce am obținut în Buzău este o mare realizare pentru boxul sătmărean. Rezultatele sunt foarte bune pentru noi, pentru prima dată, după 15 ani, am avut trei sportivi în sferturi. Viitorul sună bine pentru boxul sătmărean”, ne-a spus Florin Mulcuțan, președintele secției de box de la AS Olimpia Căuaș și secretarul AJ de Box Satu Mare.

Finalele de la Buzău au fost extrem de disputate. Au fost câte 15-16 pugiliști la fiecare categorie. Performerul delegației sătmărene a fost James Popa (Olimpia Căuaș) cel care a ajuns până în semifinale la 66 de kilograme. Acolo a dat pieptul cu Vlad Haiduc din Ploiești care a și câștigat medalia de aur. Astfel, Popa a cucerit medalia de bronz.

Tot la 66 de kilograme, Ionuț Toma (Olimpia Căuaș) a obținut calificarea în sferturi după ce a trecut prin K.O. de un sportiv din Suceava. În sferturi l-a avut ca adversar pe același Haiduc, fiind învins și terminând competiția pe locul 5. Pugiliștii de la Căuaș sunt antrenați de Mihai Stan.

Sportivul de la Voința Satu Mare, Antonio Boja terminat și el pe locul 5 după ce a fost învins în sferturi la 75 kg de Ionuț Vălean (Dinamo), campionul en-titre. La Voința, este antrenat de Titel Vârlan.

Se aduc mulțumiri celor care au sprijinit această deplasare dar și celor care sunt alături de boxul sătmărean: Ioan Vonica, Claudiu Ciorcășel, Primăria și Consiliul Local Căuaș, Florin Cosma, Ioan Ghere președintele de la CS Voința, Ionel Păcurariu – directorul LPS, și personalului didactic de la Colegiul “Ion I.C. Brătianu”.

box

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns