Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producţia de lapte va creşte cu 1-2 procente după 1 aprilie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Produse lactate
Produse lactate

 

Ştiri care mai de care mai alarmiste au pus pe jar crescătorii români de vaci cu lapte. Se vehicula ideea că fermierii din Uniunea Europeană – UE, vor produce de câteva ori mai mult lapte pe care-l vor dirija spre România, în condiţiile în care Rusia nu face importuri. Specialişti în materie vin să dezamorseze aceste zvonuri teribil de îngrozitoare. Aceştia estimează o creştere de 1-2 procente a producţiei de lapte comparativ cu cea actuală, când până la 31 martie mai există cota de lapte.

După cum menţionează publicaţia Recolta.eu: Analiştii Comisiei Europene previzionează că vor produce mai mult lapte acele ţări care au crescut şeptelul: Irlanda (cu 4,2% mai mult), Olanda (0,8%) şi Germania (0,7%). În sens invers va evolua producţia în ţările în care sunt mai puţine vaci de lapte, respectiv Polonia (-2,2%), Estonia (-2,9%) şi Danemarca (-3,5%). Polonia are însă potenţial de producţie deoarece în ultimul an a crescut numărul de juninci.

Piaţa europeană a fost inundată cu lapte în 2014, cu un an înainte de eliminarea cotelor, când producţia a crescut cu 5%.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns