Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DNA cere Senatului toate documentele legate de aleşii penali

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut preşedintelui Senatului, prin două cereri, toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015, o altă cerere vizând documentele în cazul senatorului Dan Şova.

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că s-a decis sesizarea ministrului Justiţiei, pentru că nu s-au respectat regulile procedurale, în cazul cererilor DNA trimise Senatului, informează Mediafax.

UPDATE: Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, despre cererile DNA trimise Senatului, că este ”o solicitare inedită”, dar că Senatul va furniza acele documente în cazul Şova, în spiritul colaborării interinstituţionale.

UPDATE: Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru a declarat, miercuri, că scrisorile primite de la ”un procuror de la DNA”, prin care se cer înscrisurile în cazul Şova, încalcă procedura dar este o ”chestiune formală”, arătând că se va discuta în Biroul Permanent, pentru trimiterea lor la comisia juridică.

Prima cerere adresată Senatului vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie şi este adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, având data de 14 aprilie 2015.

O altă cerere solicită Senatului să comunice, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul nr. 122/2012, relatează Mediafax.
Cea de-a doua cerere este trimisă cu data de 9 aprilie şi este semnată, de asemenea, de procurorul şef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu şi de procurorul Uncheşelu Jean.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns