Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Revedere după 60 de ani la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”

Revedere dupa 57 de ani
Revedere după 60 de ani la Colegiul Economic "Gheorghe Dragoş"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
 dupa 57 de ani
dupa 57 de ani

Absolvenţii promoţiei 1955 a Scolii Medii Tehnice Financiare din Satu Mare se vor reîntâlni după 60 de ani. Aproximativ 23 de colegi  vor spune “Prezent!” la ora de dirigenţie, la data de 5 iunie 2015, ora 10.00, la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” din Satu Mare.  Scoala Medie Tehnică Financiară din Satu Mare, cu durata de 4 ani a fost înfiinţată după reforma învăţământului din 1948 pe structura fostului Liceu Comercial Român din Satu Mare. Practic, generaţia 1955 a fost ultima promoţie pe tipul acestei forme de învăţământ, toate şcolile tehnice din ţară fiind apoi restructurate potrivit noii viziuni a Ministerului Învăţământului. În urma studiilor, absolvenţii au dobândit specialitatea în finanţe, bănci, buget, contabilitate industrială şi administraţie.

Vineri, 5 iunie, ei vor trăi emoţia revederii şi bucuria de a fi primiţi de către elevii actuali ai şcolii. Cu părul nins de trecerea timpului, decanii de vârstă vor depăna amintiri, poveşti despre realizările şi decepţiile lor, dar şi fericirea de a fi supravieţuitori. Cu această ocazie va fi adus un pios omagiu profesorilor şi colegilor care au trecut la cele veşnice.

“Cei rămaşi aduc mii de mulţumiri foştilor profesori şi se roagă ca să fie auzite în Ceruri aprecierile şi profundul respect pentru sacrificiul lor de a forma, instrui şi învăţa elevi printre ruinele rămase după Al Doilea Război Mondial, asigurând predarea lecţiilor fără cursuri şi materiale didactice, suportând cantine şi internate improvizate alături de învăţăcei. Absolvenţii promoţiei 1955 doresc mult noroc, fericire şi sănătate colegilor care, din motive diferite nu vor avea posibilitatea să participe la întâlnire”, a spus Emil Roatiş în numele colectivului de organizatori.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Strategia pentru educația continuă a adulților 2024-2030

EDUCAȚIE ADULȚI

Strategia pentru educația continuă a adulților 2024-2030

Un cadru național al competențelor-cheie, un registru național al certificatelor digitale, diverse programe – de la cele postuniversitare, la unele de alfabetizare în diverse domenii – se numără printre țintele propuse într-o nouă Strategie Națională pentru Educația Continuă a Adulților, în perioada 2024-2030.