Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Câștigătorii Festivalului inter-regional de muzică ușoară și folk “Simbol” Tășnad

55 de copii și tineri de la Palate și Cluburi ale elevilor, respectiv școli din Satu Mare, Cluj, Maramureș, Harghita, Râmnicu Sărat, Carei, Negrești Oaș și Săuca au participat la ediția cu numărul șapte a Festivalului inter-regional de muzică ușoară și folk "Simbol" din Tășnad
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
55 de copii și tineri de la Palate și Cluburi ale elevilor, respectiv școli din Satu Mare, Cluj, Maramureș, Harghita, Râmnicu Sărat, Carei, Negrești Oaș și Săuca au participat la ediția cu numărul șapte a Festivalului inter-regional de muzică ușoară și folk "Simbol" din Tășnad
55 de copii și tineri de la Palate și Cluburi ale elevilor, respectiv școli din Satu Mare, Cluj, Maramureș, Harghita, Râmnicu Sărat, Carei, Negrești Oaș și Săuca au participat la ediția cu numărul șapte a Festivalului inter-regional de muzică ușoară și folk “Simbol” din Tășnad

55 de copii și tineri de la Palate și Cluburi ale elevilor, respectiv școli din Satu Mare, Cluj, Maramureș, Harghita, Râmnicu Sărat, Carei, Negrești Oaș și Săuca au participat la ediția cu numărul șapte a Festivalului inter-regional de muzică ușoară și folk “Simbol” din Tășnad.

Evenimentul a avut loc la finele săptămânii trecute, în perioada 12 – 14 iunie, fiind organizat de Inspectoratul Școlar Județean și Clubul Elevilor Tășnad cu sprijinul Consiliului local. Au trecut iată șapte ani de când festivalul aduce la început de vară în Tășnad copii și tineri talentați care iubesc muzica. Directorul festivalului este profesoara Daniela Moldovan, cea care de la bun început s-a implicat trup și suflet în organizarea lui. Festivalul – concurs s-a desfășurat pe două secțiuni, și anume soliști de muzică ușoară – negative pe categorii de vârstă, grupuri vocal – instrumentale, soliști și grupuri folk.

Spectacolele au început de vineri, 12 iunie, cu o petrecere muzicală susținută de trupele Simbol, Simbol Dance și Vise de la Clubul Elevilor Tășnad. Sâmbătă și duminică au fost două zile pline de emoții pentru participanți. A început marea competiție. În 13 iunie concurenții au făcut cunoștință cu președintele juriului – cantautoarea Alina Manole, și apoi s-a dat startul concursului cu prima secțiune< soliști și grupuri folk. Duminică, 14 iunie, au intrat în concurs copiii înscriși la secțiunea grupuri muzică ușoară și soliști cu negative.

Ca în cazul fiecărei competiții în care se înscriu copii talentați, cel mai dificil îi este juriului, nevoit să îi aleagă pe cei mai buni. Așa s-a întâmplat și la Tășnad, unde juriul a avut ocazia să urmărească evoluția unor copii și tineri deosebiți. Vă prezentăm în rândurile de mai jos premiile obținute de participanți la ediția cu numărul șapte a Festivalului Inter-regional “Simbol” de la Tășnad. La categoria soliști și grupuri vocal – instrumentale folk, locul I – Ioana Sabău de la Clubul Elevilor Tășnad, clsasa a VIII – a, locul II  – Serviu Erdei –  Clubul Elevilor Tășnad clasa a VI-a, și George Palfi – Clubul Elevilor Negrești Oaș – clsasa a XII-a, locul III – Laura Ardelean – Palatul Copiilor Satu Mare, clasa a VI-a. La secțiunea grupuri, locul I a fost câștigat de Grupul vocal-instrumental folk SIMBOL al Clubului Elevilor Tășnad, pe locul al doilea s-a situat Grupul folk Negrești Oaș, iar pe locul trei Grupul vocal – instrumental folk  Vise de la Clubul Elevilor Tășnad.

La categoria soliști și trupe de muzică ușoară, categoria 9 – 11 ani< locul I Iulia Bălaj din Săuca, locul II – Bianca Crăciun din Baia Mare și locul III Giulia Keszler din Bălan – Harghita. La categoria de vârstă 12 – 14 ani, locul I – Andrei Petrușe din Baia Mare, locul doi – Oana Moldovan din Baia Mare, locul trei – Niculina Pop din Carei. La categoria elevilor de liceu, locul I a fost câștigat de Andreea Petrușe din Baia Mare, locul II de Alexandra Sălăjan și locul III de sătmăreanca Diana Kreiniker. Premiul special al juriului a revenit Formației Inedit Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Multe , multe felicitari castigatorilor , parintilor si nu in ultimul rand sufletului acestui club si trupei SIMBOL ,d-na Moldovan , trupa care cu cinste reprezinta orasul nostru la toate competitiile la care participa !!! Inca o dovada ca , cu bani putini se pot face lucruri deosebite ,iar daca si-ar indrepta privirea mai mult cei indreptatiti sa o faca spre acest club al elevilor pentru sustinerea acestor tinere sperante locale si a altor activititati ar fi extraordinar . Felicitari inca odata tuturor si tineti-o tot asa !!!

Lasă un răspuns

STÂNA, SOCONZEL, CUȚA

Slujbe de comemorare la mormintele unor eroi

Programul ”Comemorarea eroilor neamului în județul Satu Mare”, coordonat de Instituția Prefectului, derulat de asociațiile de rezerviști militari din MAI, MApN și SRI, în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare, Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare și UAT – uri din județ, a continuat, joi 19 octombrie, în comuna Socond.