Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Comisioanele intermediarilor cresc preţurile locuinţelor din Satu Mare cu cel puţin 2-3000 €

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cvartal de blocuri din Satu Mare
Cvartal de blocuri din Satu Mare

    Luni am fost sunaţi la redacţie de către sătmăreanul Claudiu B. care, foarte indignat, ne-a povestit prin ce experienţă neplăcută a trecut din cauza agenţiilor imobiliare din Satu Mare. A refuzat să dea numele vreuneia dintre ele, tocmai pentru a nu crea nimănui neplăceri.

“De câteva săptămâni, îmi caut locuinţă. Am apelat la serviciile diverşilor agenţi imobiliari din judeţ şi am mai multe nemulţumiri legate de activitatea acestora. Constat cu dezamăgire că, pe lângă faptul că îţi bagă pe gât ofertele cele mai scumpe, deci cele mai nerentabile pentru client şi desigur, cele care nu trec nicicum, îşi mai şi pun un comision de câte 2000 sau chiar 3000 de euro. Cu câtă nesimţire să iei aceşti bani din buzunarul unui om amărât care, pentru a-şi putea cumpăra locuinţă, trebuie să se împrumute de la bancă?

Să zicem că pentru vânzarea unui apartament s-ar lua un comision de 500 de euro, o sumă decentă zic eu, în cazul în care agentul chiar a lucrat în favoarea cumpărătorului şi i-a găsit un apartament la un preţ bun. Dar numai în acest caz! Consider că ar fi bani munciţi cinstit.

Dar dacă pe lângă preţul cerut de proprietar, agentul îşi adaugă 2-3 sau chiar 4000 de euro, pe care el îi bagă în buzunar, se poate spune fără echivoc că cele care ţin preţurile ridicate sunt chiar agenţiile imobiliare. Vă spun toate acestea deoarece chiar eu am trecut printr-o situaţie asemănătoare, în care agentul imobiliar cerea 33.000 euro pentru un apartament, iar banca l-a evaluat la 28.000 euro. Despre ce vorbim aici?!

Eu unul, sunt sătul de agenţiile acestea imobiliare care nu doar că nu-şi fac bine treaba, ci ne şi jefuiesc. Sătmărenii care îşi caută locuinţă şi cei care doresc să vândă ar trebui să se revolte împotriva lor şi să refuze să apeleze la intermediari. Ar face un mare bine pieţei imobiliare din Satu Mare, dar în primul rând lor, deoarece ar rămâne cu nişte bani serioşi în buzunar”, ne-a declarat foarte revoltat sătmăreanul Claudiu B.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns