Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REGLEMENTĂRI NOI ÎNCEPÂND CU 1 IULIE 2024

Uniunea Europeană impune noi standarde pentru siguranța rutieră

Uniunea Europeană impune noi standarde pentru siguranța rutieră
Pe lângă aceste modificări, o altă lege europeană își propune să interzică comercializarea vehiculelor cu motoare pe benzină sau motorină începând cu anul 2035
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Uniunea Europeană a impus noi reglementări în domeniul legislației rutiere, cerând ca toți șoferii să fie echipați cu sistemul Intelligent Speed Assistance (ISA) în mașinile lor începând cu data de 1 iulie 2024. Această decizie vine în contextul unei creșteri alarmante a numărului de accidente rutiere în România.

 

 

ISA, care limitează automat viteza unui vehicul și emite avertismente sonore în cazul depășirii limitei de viteză, va deveni o dotare obligatorie pentru toate mașinile noi fabricate începând cu luna iulie 2024. Scopul acestei măsuri este să reducă accidentele mortale, deoarece viteza excesivă este unul dintre principalii factori de risc în trafic.

 

 

Cu toate acestea, experții germani atrag atenția asupra unor posibile inconveniente legate de implementarea acestui sistem. Există riscul ca ISA să trimită semnale sonore în mod eronat, ceea ce ar putea deranja șoferii și ar putea afecta atenția acestora în timpul condusului. Problemele legate de actualizarea hărților în dispozitivele de navigație pot duce, de asemenea, la funcționarea necorespunzătoare a sistemului.

 

 

De asemenea, informațiile nesigure privind limitele de viteză pot influența performanța sistemului ISA, deoarece semnele rutiere lipsă sau deteriorate, precum și limitele de viteză complexe, ar putea afecta funcționarea sa corectă. În concluzie, este important ca șoferii să respecte întotdeauna regulile de circulație, deoarece ISA este doar un instrument suplimentar pentru avertizarea șoferului în situații critice.

 

 

Pe lângă aceste modificări, o altă lege europeană își propune să interzică comercializarea vehiculelor cu motoare pe benzină sau motorină începând cu anul 2035, cu scopul de a promova utilizarea mașinilor electrice și de a reduce poluarea.

 

CITEȘTE ȘI: Poliția Rutieră sfătuiește șoferii să nu se urce băuți la volan

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns