Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Brânză de Covasna realizată după reţetă austriacă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Brânzeturi - specialităţi
Brânzeturi – specialităţi

 

În condiţiile în care piaţa produselor lactate cunoaşte o scădere a consumului în toată Europa, iar embargoul cu Rusia se menţine, fermierii români se află într-o situaţie bizară. Se văd obligaţi a renunţa la produsele tradiţionale şi caută soluţii de ieşire din impas. Se pare că un fermier din Covasna a găsit cheia succesului. Produce brânză după o reţetă austriacă.

După cum menţionează publicaţia Puterea.ro, un tânăr din Covasna, în vârstă de 35 de ani, proprietarul a 6 vaci cu lapte nu face faţă solicitărilor de brânzeturi … elveţiene, în condiţiile în care procesul de maturare al acestora durează de la două luni, la doi ani.

Tânărul fermier pune calitatea produselor pe seama respectării cu stricteţe a condiţiilor de muls, dar mai ales pe furajarea deosebită a animalelor în lactaţie. Vacile consumă furaje fără poluanţi, dar şi o serie de plante medicinale regăsite în flora spontană, cosite odată cu iarba.

Iată ce a declarat fermierul: „Una din cheile succesului este ca animalele să fie perfect sănătoase, iar procesul de mulgere să fie cu totul steril. Hrana este la fel de importantă. În acest caz, vorbim despre fân de munte, care este cosit devreme şi în care sunt foarte multe plante, inclusiv plante medicinale”, relatează digi24.ro.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns