Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un profesor din Săcăşeni a lovit cu băţul în cap un elev de clasa I

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

sacaseniJoi dimineaţa, un cetăţean a reclamat telefonic un caz de agresiune asupra unui copil din Săcăşeni, elev în clasa I la Şcoala Gimnazială din localitate.

Directoarea Marta Puşcaş şi nici altcineva de la şcoală nu a răspuns numeroaselor apeluri telefonice ale noastre, încercând să obţinem o explicaţie a incidentului din şcoala pe care o conduce. Ulterior aveam să aflu că are o situaţie extrem de grea în familie, motiv pentru care se află în concediu.

Explicaţiile primarului

Primarul comunei Săcăşeni, Levente Zoltan Ferencz, a văzut elevul şi a luat legătura cu toţi cei implicaţi şi astfel am aflat împrejurările în care s-a produs incidentul.

 

Mai multe citiți în ediția tipărită din data de 25 martie, disponibilă la chioșcurile de ziare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. Pacat, ca domnul ziarist nu are nici un respect fata de profesori, cum da cineva un telefon ca acest cetatean ,el publica imediat ,,o stire de senzatie,,Oare stie, ca de fapt scopul cetateanului era sa-l santajeze pe profesor?Credeti ca el se gandeste la educatia copilului? Nu,el se foloseste de acest incident nefericit pentru foloasele lui personale!

  2. Stimate domnule ziarist,

    Oare ai tu idee care este ponderea în care un cadru didactic agresează un elev și ponderea în care un elev agreează un profesor? Îți spun eu. Scorul este net în favoarea elevului, deoarece azi un profesor care agresează un elev riscă desfacerea contractului de muncă, pe când un elev se alege doar cu scăderea notei la purtare. Așa că nu mai faceți atâta caz. Știu că vă stă în obicei, ca ziarist, sa terfeliti cadre didactice sau angajați ai sistemului educațional inflorind situații minore de abateri disciplinare în educație destul de frecvente, dar exagerarea dv nu va face nici un ziarist mai bun și nici nu produceți vreo schimbare. Sigur că nu e deontologic sa lovești un elev, dar sunt ferm convins că nici acel elev nu o fi vreun olimpic sau cel puțin unul căruia să-i placă învățătura. O fi greșit și acela cu ceva. Părinții respectivului ar trebui să se ocupe mai mult de educația lui.

  3. Si mie mi se pare ca se face foarte mare tam tam legat de o intamplare nefericita ca asta, dar cine o provoaca? Daca la fiecare act de indisciplina a elevilor s-ar da cate o amenda ca lumea, in cateva luni de zile am avea liniste perfecta si elevi care invata, isi fac temele, se comporta civilizat. Elevul a devenit un fel de ceva tabu: nu ai voie sa il deranjezi cu nimic, mai ales sa ii ceri sa fie politicos. Te sfideaza si are impresia ca scoala este locul de distractie perfect. Si asta, de mic. Ce va face in clasele mai mari, nu se stie. Nu sunt de acord cu bataia, dar nici bataia de joc a elevilor nu o pot accepta. Se va ajunge pana acolo incat profesorul va trebui sa ceara elevilor permisiunea sa intre in clasa. Si, va asigur, nu este o exagerare.

  4. Sigur…saracu copil! Profesorii cum sunt protejati de acesti copii care nu au nici un pic de educatie. Copilul nu trebuia lovit, ca nu are minte, parintii care nu le ofera educatie acasa, trebuie loviti, nu cu batul ci cu bata de baseball.

Lasă un răspuns