Image 1
Image 2

S-a inaugurat clădirea cu birouri a Aeroportului internațional Satu Mare

presedintele Stef si participantii la inaugurare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
presedintele Stef si participantii la inaugurare
președintele Ștef și participantii la inaugurare

Joi, 28 aprilie, de la ora 9, în incinta Aeroportului Internațional Satu Mare a fost inaugurată o clădire de birouri pentru cei 54 de angajați (în Organigramă sunt prinse 65 de posturi), clădire anexă a celei principale.

Inaugurarea a fost făcută de președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, alături de care s-au aflat managerul județului, Nicolae Bura, directorul aeroportului, Nicolae Fechete, angajați ai instituției și reprezentanți ai firmei ce execută ample lucrări de modernizare a porții aeriene de intrare în județ.

Reamintim că la aeroport se execută lucrări la pistă, sistemul de balizaj și semnalizare și la clădirea principală care va fi extinsă conform normelor europene.

Lucrările, după cum a subliniat președintele CJ, se execută din fonduri UE și costă peste 66,39 milioane lei (peste 14,73 millioane euro). Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul lunii iunie, după care Comisia Europeană va deconta contravaloarea acestora.

În perimetrul acestuia a existat o clădire în care erau cazați militarii care au păzit perimetrul până în 2001.  În mai 2015, grindina abătută a agravat și mai mult starea precară a clădirii, așa că s-a decis ca aceasta să fie reabilitată și transformată în birouri pentru angajați.

Dar și corpul principal al aeroportului este în plin proces de modernizare și reabilitare pentru a mări capacitatea de primire a călătorilor. La inaugurare, toți cei trei care au luat cuvântul, președintele :tef, managerul Bura și directorul Fechete, au vorbit despre importanța clădirii care va fi integrată în ansamblul modern al aeroportului și va rezolva, în același timp, lipsa de spațiu din actulele birouri.

Inaugurarea a fost una simplă, a constat de fapt în vizitarea clădirii și a birourilor.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with