Image 1
Image 2

Campioanele olimpice au revenit în țară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Simona Pop, cetățean de onoare al municipiului București?

spadaDupă aproape o lună de zile, fetele din echipa de spadă a României s-au întors miercuri în țară alături medaliile de aur pe care le-au cucerit în proba pe echipe de la Jocurilor Olimpice de la Rio.

Sătmăreanca Simona Pop, Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Loredana Dinu au aterizat miercuri pe Aeroportul Henri Coandă alături de ceilalți scrimeri, de echipajul feminin de opt rame cârmaci, de colegii de la gimnastică artistică, înot, judo masculin, box și atletism. Sportivii români au fost așteptați cu flori și multe cu multe felicitări. Mai ales echipa de spadă care a cucerit singurul titlu olimpic al României la ediția 2016 a Jocurilor Olimpice.

S-au vărsat și lacrimi, căpitanul echipei de spadă, Ana Maria Popescu a criticat fără milă Comitetul Olimpic și Sportiv Român. “Cui nu i-ar fi dor de casă? Îți faci treaba bine și pe urmă ești pedepsit și mai trebuie să stai încă 12 zile acolo. Am lacrimi în ochi de bucurie că am ajuns acasă. Nu înțeleg de ce a trebuit să stăm acolo. Era important să ne vedem familiile. Legat de echipament, da, au fost mari probleme. Am fost acuzate că am dat măsuri mici. Nu, am dat măsurile pe care noi le purtăm mereu la treninguri indiferent că am fost echipate de federație, COSR sau altcineva. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcați de la ajutoare. După 3 zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pământ de rușinea de la individual. Oameni de la care așteptam să fie în aceeași echipă cu mine au fost primii care au dat cu pietre. Nu mi se pare normal. Cum să mergem să ne batem joc la un concurs care e o dată la 4 ani? Medalia pe echipă este reușita unei generații. E foarte important. Eu zic că aici se termină un capitol, unul important pentru spada românească. Vedem ce mai scriem de acum”, a declarat Ana Maria Popescu.

Simona Pop, cetățean de onoare al municipiului București?

Sătmăreanca Simona Pop va mai rămâne puțină vreme în capitala României. Dacă nu va interveni ceva, spadasina noastră va ajunge vineri la Satu Mare. Iar în scurt timp va fi primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.

Altfel, Consiliul General al Municipiului București decide joi dacă Neagu Djuvara (istoric, diplomat, filozof, jurnalist şi romancier român) și membrii echipei de handbal feminin și ai echipei de volei feminin aparținând CSM București și echipei de spadă a României, vor primi titlul de “Cetățean de Onoare al Municipiului București”, pentru realizările lor din ultima perioadă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with