Image 1
Image 2

Iohannis cere explicații Guvernului Cioloș după întâlnirea cu Grindeanu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Klaus Iohannis a ținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni după ce a avut consultări cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, privind bugetul pe 2017.

Președintele a vorbit și despre “gaura” de la buget pe care Liviu Dragnea susține că a lăsat-o guvernul Cioloș.

“Din motive pe care nu le cunosc s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, nu poate fi vorba, e o suma care nu s-a încasat la buget din motive pe care trebuie să le explice alții nu eu, cei care au guvernat”, a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că rolul consultărilor pe care le-a convocat la Palatul Cotroceni a fost de a primi informații despre cum vede guvernul executarea bugetului pe 2017 și că a avut 2 cerințe pe care le consideră fundamentale.

“Este foarte importanta să avem pentru 2017 un buget sustenabil, solid, care conține câteva date foarte importante, trebuie să ne încadrăm intr-un deficit bugetar de 3% și să alocăm 2% pentru apărare” a afirmat Klaus Iohannis.

“Am avut o discuţie aplicată. E foarte important să avem un buget sustenabil, solid, să ne încadrăm într-un deficit sub 3%. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate. Se lucrează pe buget. Discuţiile au fost de natură pentru a vedea ce face guvernul. Datele cu care au venit premierul şi Ministrul Finaţelor le-am avut şi noi. Important e să avem un buget ce ţine de toate condiţionalităţile.”, a mai spus Iohannis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with