Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesorii din FSLI solicită preşedintelui Iohannis să nu promulge Legea salarizării

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-o scrisoare adresată preşedintelui României, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îi adresează rugămintea de a cere Parlamentului reexaminarea Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Sindicaliştii susţin că “acest proiect de lege a fost adoptat fără a se înlătura carenţele privind salarizarea personalului din familia ocupaţională învăţământ, identificate de federaţiile sindicale
reprezentative şi aduse la cunoştinţa Guvernului României, precum şi tuturor parlamentarilor”. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că “personalul din învăţământ este poziţionat în partea inferioară a grilelor de salarizare; prima transă de majorare salarială nu se acordă dela 1 iulie 2017, aşa cum se prevede in Programul de Guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 1/2017”.
În opinia semnatarilor petiţiei, “Proiectul naţional «România educată», iniţiat de domnia voastră, prin care se doreşte reaşezarea societăţii pe valori, dar şi stabilirea unei viziuni pe termen lung privind sistemul de educaţie, nu poate conduce la rezultatele dorite , dacă nu se adoptă măsuri legislative prin care să se investească în resursa umană din educaţie! Poziţionarea dascălilor în partea inferioară a grilei de salarizare va avea ca efect perpetuarea lipsei de atracţie a tinerilor performanţi către cariera didactică, precum şi scăderea motivaţiei cadrelor didactice care există acum în sistem”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns