Image 1
Image 2

Atac la Londra. Un vehicul a lovit pietoni în faţa unei moschei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un vehicul a lovit mai mulţi pietoni în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, făcând “mai mulţi răniţi”, a anunţat poliţia, care a operat o arestare, transmite AFP. “Poliţia a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni”, a indicat poliţia într-un comunicat. “Există un anumit număr de răniţi” şi “o persoană arestată”, potrivit aceleiaşi surse. 
Serviciul de ambulanţă din Londra a anunţat că a trimis mai multe echipaje la un incident petrecut în Seven Sisters Road.
Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizaţie reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în faţa unei moschei.
“Am fost informaţi că o dubă a lovit credincioşi în timp ce aceştia părăseau moscheea din Finsbury Park. Rugăciunile noastre sunt cu victimele”, se arată pe contul de Twitter al MCB.

Conform unor surse citate de ziarul The Guardian, incidentului rutier s-ar fi produs în faţa Oficiului Musulman pentru Asistenţă Socială, situat la circa 300 de metri de Moscheea Finsbury Park, notează Agerpres.

Potrivit postului Sky News, trei persoane erau la bordul camionetei utilizate pentru comiterea atacului. Un bărbat a fost reţinut, iar ceilalţi doi au reuşit să fugă. Poliţia a confirmat reţinerea unui suspect.

Autorităţile suspectează că este vorba de un atac comis ca “răzbunare” după incidentele teroriste islamiste comise în ultimele luni în Marea Britanie, relatează cotidianul The Sun.

Atacul a fost comis cu o autoutilitară de culoare albă închiriată, vizând credincioşi musulmani ieşiţi din moschee după o slujbă religioasă desfăşurată în perioada Ramadanului.

AFP notează că incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns