Image 1
Image 2

Liceul Tehnologic “George Bariţiu” Livada îşi prezintă performanţele

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În semestrul II al anului şcolar 2017-2018, s-a desfăşurat faza judeţeană a Olimpiadei Interdisciplinare Tehnice – profilul „Servicii”, la care au concurat mai mulţi elevi ai Liceului Tehnologic “George Bariţiu” Livada, liceu cu tradiţie în a şcolariza elevi în profilul «Servicii».

După o muncă susţinută şi o implicare exemplară, rezultatele sunt cele care vorbesc elevi şi corpul profesoral. Astfel, elevii s-au dovedit a fi bine pregătiţi, iar trei din clasele a XI-a şi a XII-a Economic au obţinut rezultate foarte bune în calificarea ”Tehnician în activităţi economice”. Este vorba de Struţi Darius şi Tăut Mădălina la clasa a XI-a – menţiune, iar la clasa a XII-a, eleva Bura Denisa a obţinut locul I, reprezentând judeţul Satu Mare pentru al doilea an consecutiv la faza naţională a Olimpiadei Tehnologii-Servicii desfăşurată anul acesta la Reşiţa, unde s-a poziţionat în prima parte a clasamentului. Profesorii care i-au pregătit şi îndrumat atât pentru faza judeţeană cât şi pentru faza naţională sunt: Pribilean Mariana, Sike Maria, Buzgău Rodica, Fiscuşan Krisztina. Rezultatele muncii în echipă au fost vizibile şi în perioadele anterioare, liceul având şi anul trecut elevi participanţi atât la faza naţională a Olimpiadei interdisciplinare, calificarea «Tehnician în activităţi economice» atât la clasa a XI-a, cât şi la clasa a XII-a.

Locul III la Bussines Plan şi locul I la “Antreprenori în devenire”

O competiţie de tradiţie la care participă elevii de la profilul servicii este Bussines Plan, competiţie care se adresează firmelor de exerciţiu din liceele cu profil servicii. La această întrecere, Liceul Tehnologic “George Bariţiu” s-a prezentat cu FE ART CLASS SRL, având ca obiect de activitate Organizarea de evenimente. Cu acel prilej, elevele Nemeş Maria, Pintye Alexandra şi Tăut Mădălina, din clasa a XI-a au reprezentat această firmă obţinând locul III.
De asemenea, elevii Nicoară David, Pribilean Darius au participat şi şi au fost premiaţi la concursul judeţean “Antreprenori în devenire”, organizat de Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei. Acolo, ei şi-au prezentat ideea de afacere, iar elevul Pribilean Darius a obţinut locul I la secţiunea indirectă.

Implicare în proiecte şi programe europene

În altă ordine de idei, liceul este implicat activ în proiecte şi programe europene. Astfel, recent, s-a încheiet proiectul Hatartalanul, desfăşurat în parteneriat cu Liceul Comercial Budapesta având ca obiectiv schimbul de bune practici între cele două şcoli, activităţi educative şi de culturalizare. Beneficiari au fost 16 elevi de la specializarea Tehnician în activităţi economice. Tema proiectului a fost ”Drumul parcurs de produs de la producător la consumator”, rezultatelele fiind PPT-uri, planşe tematice şi o experienţă de neuitat pentru elevii participanţi. Coordonarea proiectului a fost asigurată de profesoarele Fiscuşan Krisztina şi Pribilean Mariana.
La o altă competiţie, în baza parteneriatului de tradiţie cu Liceul Lipay Janos Nyiregyhaza, elevii Sebesi Cristina, Vaida Orsolya, David Nicoară şi Haitas Mihai au participat la concursul interdiciplinar organizat de liceul maghiar. Pregătirea a fost asigurată de profesoara Sike Maria, iar profesori însoţitori au fost Patras Hajnalka şi Szolosi Raymond.
„Succesele obţinut la Olimpiada Interdisciplinară Tehnică, faza judeţeană şi naţională, precum şi la celelalte concursuri şcolare şi extraşcolare, ne aduc o binemeritată mândrie şi o reconfortantă mulţumire ca urmare a seriozităţii acelora care învaţă sau predau la Liceul Tehnologic “George Bariţiu” Livada”, ne spune directoarea Monica Popescu, care în final le mulţumeşte elevilor şi profesorilor cu performanţe în muncă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with