Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Olguța l-a scos pe Klaus Iohannis din dificultate. După ce a așteptat săptămâni la rând să-i aprobe demisia, apoi alte săptămâni refuzând să o numească ministru, Olguța Vasilescu a decis să renunțe la nominalizare. Nu mai vrea să fie ministru al Dezvoltării Regionale și vicepremier. S-a supărat.

Cu această ocazie lui Victor Ponta i-a ieșit o metaforă: “Dragnea a sugrumat-o cu șnurul de mătase pe Olguța Vasilescu”.

Noi am zice că de un capăt al firului a ținut președintele și de celălalt capăt Liviu Dragnea. Ca să avem un menaj politic în trei.

Olguța Vasilescu este un personaj. Nu chiar de roman, dar de un vodevil merge. A fost atrasă în politică de Corneliu Vadim Tudor, a plecat, după o ceartă cum numai Vadim se știa certa, la PSD.

A ajuns primar al Craiovei. A luptat ca o leoaică furioasă cu DNA. A lăsat primăria pentru o funcție de ministru. A devenit cea mai vocală persoană din guvernele PSD. A trâmbițat ca nimeni altcineva creșterile de salarii și pensii din poziția de ministru al Muncii. A mai fost  considerată bună și la Transporturi, dar s-a împiedicat de refuzul președintelui Iohannis.

“Nu are pregătirea necesară“, a spus președintele. Și scandalul a continuat până la renunțarea benevolă de acum două zile. I-a sărit Călin Popescu Tăriceanu în ajutor: Olguța ar fi potrivită pentru o candidatură la prezidențialele din noiembrie.

Nu este fenomenală Olguța? Ascensiunea ei va continua. Atâta vreme cât va dori Liviu Dragnea. Dacă se schimbă ceva la PSD, Olguța o ia de jos. Sau pleacă odată cu Liviu Dragnea.

Dar să presupunem că va deveni candidatul PSD la președinție. Greu de făcut comentarii pe marginea acestei prezumtive situații. Mai degrabă ar trebui să ne întoarcem la domnul Tăriceanu. Ce a avut în cap când a spus așa ceva? Vrea să-l supere pe Liviu Dragnea? Nu este primul care vorbește despre un viitor președinte al României în persoana Olguței Vasilescu.

Odată piatra aruncată în Dâmbovița, vor pleca mulți în căutarea ei. În mod normal ar trebui ca numele ei să fie inclus în sondaje. Alături, desigur, de cel al președintelui PSD, ca și alături de al liderului ALDE. Îi va depăși Olguța la “favorabilitate”, cum spune un sociolog? Foarte posibil. Pentru că Olguța este un fenomen, iar Dragnea și Tăriceanu nu sunt decât niște politicieni târșiți, unși cu toate alifiile politicii românești, de Dâmbovița, cum i se mai spune.

Cu președintele Klaus Iohannis poate fi comparată doamna Olguța Vasilescu? De ce nu? Desigur, nu la statură, nu la decolteu. Într-un fel, ca femeie, Olguța seamănă cu Prima Doamnă, cu doamna Iohannis. Seamănă, dar este altfel.

Poate tocmai din această cauză președintele Iohannis a respins-o sistematic. Nu știa că în felul acesta îi creează o aură, un culoar spre prima funcție în stat?

Uneori pe scena politică apar focuri de artificii, pete ceva mai luminoase decât cenușiul zilnic. Cazul Olguța Vasilescu apare, totuși, într-un moment tensionat: dezbaterile parlamentare pe buget.

Întâmplarea face că viitorul soț al Olguței este șeful comisiei SRI.

Tocmai de la servicii s-au tăiat cei mai mulți bani. A apărut o întreagă telenovelă politică: președintele cere mai mulți bani, PSD spune că a avut prea mulți înainte, pe vremea protocoalelor.

Dacă Olguța va ajunge președintele României anul viitor va cere fonduri mai consistente pentru servicii? Probabil că da.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)