Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Spumă de zmeură

Spuma de zmeură a apărut pentru prima dată în Franța, unde a fost apreciată ca un desert elegant și aerat, reprezentativ pentru rafinamentul culinar al secolului al XIX-lea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Spuma de zmeură își are originea în Franța, unde a fost creată ca parte a tradiției rafinate de preparare a deserturilor aerate, cum ar fi mousse-urile și sufleurile, încă din secolul al XIX-lea. Franța este cunoscută pentru dezvoltarea acestor deserturi fine, iar spuma de zmeură s-a răspândit ulterior și în alte părți ale Europei.

 

 

 

 

 

Ingrediente:

250 g fructe de zmeură, cât mai bine coapte și proaspăt culese, 4 albușuri de ouă (la temperatura camerei), 4-6 linguri de zahăr pudră, un pliculeț zahăr vanilat

 

 

 

Mod de preparare:

Fructele se sfărâmă bine și se amestecă cu jumătatea zahărului și cu vanilia, până la obținerea unei paste omogene. Albușurile de ouă, cu restul zahărului, într-un bol mai mare, cu mixerul la turație mare se bat spumă tare, apoi se amestecă cu pasta de fructe. Paharele, sau bolurile în care se va servi spuma se pun în prealabil la frigider, sau și mai bine, la congelator, timp de o oră-două. Spuma se așează în pahare și se ornează cu bucăți de fructe, eventual cu un topping de ciocolată, sau unul obținut din gălbenușurile de ouă frecate cu alte 4 linguri de zahăr pudră. Se consumă proaspăt, sau răcit la frigider.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.