Image 1
Image 2
Acasa

Ciorbă de ștevie cu smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O farfurie adâncă plină cu frunze de ștevie, o ceapă, un morcov, un pătrunjel, o jumătate de țelină, borș, o jumătate de cană de smântână, un gălbenuș de ou, sare – după gust.

Mod de preparare:

Se alege și se spală bine ștevia. Separat, se călesc în ulei toate zarzavaturile tăiate mărunt, apoi se stinge cu un litru de apă și se lasă să fiarbă. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, se adaugă ștevia tăiată fâșii de circa câte un deget și se acrește cu borșul fiert separat. Dacă nu vi se pare prea acru, împreună cu ștevia puteți pune la fiert și un pumn de măcriș curățat și tăiat. Se potrivește de sare și se drege ciorba cu smântână și gălbenușul de ou. Exact la fel se procedează și dacă eventual doriți să preparați o ciorbă de lobodă.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.