Image 1
Image 2

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu majoritatea ingredientelor din cămară, este ușor să facem această rețetă cel puțin o dată pe săptămână. Ne arată cât de mult putem realiza cu ingrediente simple, de calitate și puțin timp.1 kg de cartofi roșii mici

 

INGREDIENTE

▢2 linguri ulei vegetal
▢2 caței de usturoi tocați
▢2 linguri rozmarin proaspăt tocat
▢1 linguriță sare
▢1 linguriță fulgi de ardei rosu
▢1/2 linguriță pudră de chili

 

 

 

 

Note despre ingrediente și înlocuitori

 

Cartofi roșii – Prezintă o coajă subțire și o aromă ușor dulce. Cartofii roșii sunt alegerea ideală sau ii puteți înlocui cu o varietate precum Yukon Gold.
Ulei vegetal – Alegeți un ulei cu o aromă versatilă cum ar fi uleiul de arahide, semințe de struguri, canola sau avocado.
Usturoiul – îmbunătățește rețeta
Rozmarin – Această plantă aromatică  aduce o aromă complexă. Se poate folosi si  lavandă, salvie, piper și mentă. Dacă nu există niciuna disponibilă, alegeți o altă bijuterie erbacee precum cimbru, oregano sau un amestec savuros de condimente italiene.
Sare – un strop de sare  îmbunătățește întreaga rețetă.
Fulgi de ardei roșu – Adaugă un gust revigorant de foc.
Chili Powder – Acest amestec savuros, afumat și picant oferă acestor cartofi la grătar savoare.

 

 

 

Instrucțiuni
Fierbeți cartofii în apă clocotită timp de 10-12 minute. Scurgeți și lăsați să se răcească.

Amestecă uleiul, usturoiul, 1 lingură de rozmarin, fulgii de sare de piper roșu si praf de chili.
Transferați cartofii roșii într-o pungă sau un castron care se etanarează și turnați amestecul de ulei peste, amestecând pentru a se acoperi. Sigilați în pungă sau bol și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute.
Preîncălziți grătarul la 218-223°C.
Așezați cartofii marinați pe frigărui. Dacă folosiți frigărui de lemn, puneți-le la înmuiat în apă rece timp de 5 minute mai întâi pentru a nu se arde pe grătar. Noi le folosim pe cele metalice.
Puneți cartofii frigărui pe un grătar și gătiți aproximativ 25-30 de minute, intorcandu-se des, pană se inmoaie si se carbonizează ușor, scoateți de pe grătar și serviți cu rozmarin presărat deasupra.
Nutriție
Calorii: 85 kcal | Carbohidrați: 19 g | Proteine: 2 g | Grăsimi: 0,3 g | Grăsimi saturate: 0,1 g | Grăsimi polinesaturate: 0,1 g | Grăsimi mononesaturate: 0,04 g | Sodiu: 615 mg | Potasiu: 543 mg | Fibre: 2 g | Zahăr: 2 g | Vitamina A: 260 UI | Vitamina C: 10 mg | Calciu: 20 mg | Fier: 1 mg

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns