Image 1
Image 2
Ciornă automată

REȚETE DE POST

Clătite de Post cu umplutură de mere sau gem

Rețeta noastră de clătite de post combină simplitatea și savoarea, oferind variante delicioase cu umplutură de mere sau gem, perfecte pentru orice moment al zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

400-450 g de făină
3-4 linguri de frișcă vegetală (opțional)
4 linguri de zahăr
Un plic de zahăr vanilat
2 linguri de rom sau câteva picături de esență de rom
Sare
Apă minerală carbogazoasă (nerecomandat a fi înlocuită cu apă plată sau de la robinet dacă nu se folosesc ouă)
Gem sau mere răzuite, amestecate cu zahăr și scorțișoară pudră pentru umplutură

 

 

Mod de preparare:

Combinați făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea, romul și frișca. Frișca este un substitut pentru laptele din rețeta tradițională de clătite, dar poate fi omisă. Dacă nu folosiți frișcă, clătitele ar trebui consumate imediat.
Adăugați treptat apa minerală, amestecând constant, până când aluatul atinge o consistență similară cu cea a smântânii.
Prăjiți aluatul într-o tigaie unsă cu puțin ulei sau într-un vas antiaderent.
Pentru servire cu gem, preparați un aluat mai gros, rezultând clătite mai groase. Pentru umplutura cu mere, faceți aluatul mai fluid pentru clătite subțiri. În cazul umpluturii cu mere, amestecul de mere răzuite, zahăr și scorțișoară se călește ușor, se lasă să se răcească, apoi se adaugă în clătite.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.