Mai jos vă prezentăm cum se prepară aceste Galușcuțe din faina-Nokedli.
Ingrediente Galușcuțe din făină-Nokedli :
250 g făină de grâu (suficient pentru 4 persoane )
3 oua
50 ml ulei (bunica punea o lingura de unt)
1/2 lingurita sare
100-150 ml apa
Preparare Galuscute din făină-Nokedli :
Se amesteca făina cu cele 3 oua, sarea, cu uleiul (sau untul, este mai bun cu unt, si adaugam treptat apa, amestecand bine sa nu ramana cocoloase.
Aluatul obtinuț trebuie sa fie un pic mai moale, dar să nu curga. Punem apa la fiert cu sare (asa, 1 lingurita buna cu sare, la 2 l de apa) si cand fierbe rupem galuscutele cu aparatul în apa clocolită.
Se pot rupe si cu lingura pe care o scufundam in apa din când în când să se desprindă de pe lingura aluatul, dar aceasta metoda necesită puțina dexteritate ca altfel îți ia o gramadă de timp să rupi galuscutele daca vrei sa fie mai maruntele.
O alta variantă de a „rupe ” galuscutele, se pune compoziția rezultată într-o pungă mai tare, se taie un colt și se lasă să curga din compoziție în apa clocotită.
Când sunt fierte ele se ridica la suprafață. Se strecoara, se spală sub jet de apa, se pun în farfurii si peste ele putem pune din abundența sosul dorit.
Lângă aceaste Gălușcuțe vă recomandăm Tocanita din aripioare cu smântână
Ingrediente Tocanita din aripioare cu smantana :
5-6 aripioare de pui
2 bucati ceapa
1 ardei gras rosu
3 rosii
4-5 linguri ulei
6 linguri smantana
2 linguri faina din grau Arpis
sare, piper dupa gust
1 foaie mica de dafin
1 lingurita boia dulce
Preparare Tocanita din aripioare cu smantana :
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul gras se taie cubulete cat mai marunt. Rosiile se decojesc si se taie felii. Aripioarele se curata se indeparteaza varfurile si le taiem pe jumatate. Punem uleiul la incis si prajim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul si mai calim cateva secunde impreuna dupa care adaugam aripioarele, rosiile taiate, sare, piper si boiaua dulce.
Amestecam si lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam apa cat sa acopere bine aripioarele. Tot acum punem si foaia de dafin si lasam la fiert si acoperind vasul cu un capac. Se fierbe pana carnea se patrunde usor si se formeaza un sos mai grosut (daca carnea nu este fiarta se mai adauga putina apa).
In alt vas punem 2 linguri de faina de grau, 6 linguri de smantana si amestecam adaugand treptat si putina apa rece circa 150 ml. Aceasta maia, o turnam la sosul de aripioare si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.
O rețetă perfectă pentru acest sfârșit de săptămână!
Vă dorim un sfârșit de săptămână plăcut!
Fii primul care comentează