Image 1
Image 2

O delicatese de preparat în acest weekend

Galușcuțe din făină-Nokedli cu tocăniță din aripioare cu smântână

Galușcuțe din făină-Nokedli cu tocăniță din aripioare cu smântână
O rețetă perfectă pentru acest sfârșit de săptămână! 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mai jos vă prezentăm cum se prepară aceste Galușcuțe din faina-Nokedli.

Ingrediente Galușcuțe din făină-Nokedli :
250 g făină de grâu (suficient pentru 4 persoane )
3 oua
50 ml ulei (bunica punea o lingura de unt)
1/2 lingurita sare
100-150 ml apa

Preparare Galuscute din făină-Nokedli :

Se amesteca făina cu cele 3 oua, sarea, cu uleiul (sau untul, este mai bun cu unt, si adaugam treptat apa, amestecand bine sa nu ramana cocoloase.

Aluatul obtinuț trebuie sa fie un pic mai moale, dar să nu curga. Punem apa la fiert cu sare (asa, 1 lingurita buna cu sare, la 2 l de apa) si cand fierbe rupem galuscutele cu aparatul în apa clocolită.

Se pot rupe si cu lingura pe care o scufundam in apa din când în când să se desprindă de pe lingura aluatul, dar aceasta metoda necesită puțina dexteritate ca altfel îți ia o gramadă de timp să rupi galuscutele daca vrei sa fie mai maruntele.

O alta variantă de a „rupe ” galuscutele, se pune compoziția rezultată într-o pungă mai tare, se taie un colt și se lasă să curga din compoziție în apa clocotită.

Când sunt fierte ele se ridica la suprafață.  Se strecoara, se spală sub jet de apa, se pun în farfurii si peste ele putem pune din abundența sosul dorit.

Lângă aceaste Gălușcuțe vă recomandăm Tocanita din aripioare cu smântână

Ingrediente Tocanita din aripioare cu smantana :
5-6 aripioare de pui
2 bucati ceapa
1 ardei gras rosu
3 rosii
4-5 linguri ulei
6 linguri smantana
2 linguri faina din grau Arpis
sare, piper dupa gust
1 foaie mica de dafin
1 lingurita boia dulce

Preparare Tocanita din aripioare cu smantana :

Ceapa se taie mărunt. Ardeiul gras se taie cubulete cat mai marunt. Rosiile se decojesc si se taie felii. Aripioarele se curata se indeparteaza varfurile si le taiem pe jumatate. Punem uleiul la incis si prajim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul si mai calim cateva secunde impreuna dupa care adaugam aripioarele, rosiile taiate, sare, piper si boiaua dulce.

Amestecam si lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam apa cat sa acopere bine aripioarele. Tot acum punem si foaia de dafin si lasam la  fiert si acoperind vasul cu un capac. Se fierbe pana carnea se patrunde usor si se formeaza un sos mai grosut (daca carnea nu este fiarta se mai adauga putina apa).

In alt vas punem 2 linguri de faina de grau, 6 linguri de smantana si amestecam adaugand treptat si putina apa rece circa 150 ml. Aceasta maia, o turnam la sosul de aripioare si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.

O rețetă perfectă pentru acest sfârșit de săptămână!

Vă dorim un sfârșit de săptămână plăcut!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.