Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Șefa CE mai vrea o amânare în Brexit

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen se declară, într-un interviu publicat în ediţia de vineri a cotidianului economic francez Les Echos, ”foarte îngrijorată” de fezabilitatea negocierilor cu privire la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) până la sfârşitul lui 2020 şi se declară deschisă posibilităţii unei prelungiri a perioadei de tranziţie, relatează Reuters.

”Sunt foarte îngrijorată de puţinul timp de care dispunem”, declară von der Leyen, care a preluat funcţia la începutul lui decembrie. Una dintre sarcinile urgente ale noii Comisii este să stabilească împreună cu Londra termenii relaţiei regatului cu Uniunea după plecarea acestuia, prevăzută la 31 ianuarie.

”Nu este vorba doar despre negocierea unui acord de liber-schimb, ci de numeroase alte subiecte. Îmi pare că, de ambele părţi, trebuie să ne întrebăm serios dacă toate negocierile sunt fezabile în atât de puţin timp”, apreviază ea.

”Eu cred că ar fi rezonabil să se facă bilanţul la mijlocul anului, iar dacă este nevoie să ne înţelegem asupra unei prelungiri a perioadei de tranziţie”, consideră ea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns