Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alegerile de la Colegiul Medicilor Satu Mare trec în turul II

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prezența redusă la urne din partea medicilor sătmăreni pentru primultur de scrutin organizat în perioada 1-2 martie a determinat Comisia Electorală să anunțe reluarea alegerilor prin cel de-al doilea tur de scrutin stabilit pentru zilele de 13 și 14 martie, între orele 8.00-20.00.

După cum am aflat de la președinta Comisiei Electorale, dr. Heim Marta, pentru validarea alegerilor ar fi fost necesară prezența la urne a două treimi din cei 640 membri aflați pe liste. Însă cum duminică, 1 martie, s-au prezentat la urne doar 60 de medici, iar luni, 2 martie, chiar mai puțin de atât, Comisia Electorală a constatat că nu se întrunesc condițiiile necesare pentru validarea alegerilor și prin urmare, vor chema din nou medicii la vot. Potrivit Regulamentului electoral, turul II al alegerilor se consideră valid indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

Probabil acesta a fost și motivul prezenței scăzute la urne în primul tur, însă totodată arată și interesul scăzut pe care mare parte a medicilor îl au față de organizația lor profesională și față de cei care ar urma să le reprezinte interesele pentru următorii 4 ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns