Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Majoritatea sătmărenilor se împiedică la proba teoretică la examenul pentru permis

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor Satu Mare, în ceea ce priveşte examinarea candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, în luna februarie a anului curent, la proba teoretică au fost examinate 1.148 de persoane, fiind admise 447 persoane, respectiv 701 respinse, iar la proba practică au fost examinate 752 de persoane, fiind admise 564, iar 188 respinse, ne informează Prefectura Satu Mare.

În total, au fost emise în luna februarie 1.378 de permise de conducere, dintre care 1.315 permise de conducere româneşti, iar 63 au fost emise ca urmare a preschimbării unor permise de conducere străine.

În ceea ce priveşte activitatea de înmatriculare a vehiculelor, în luna februarie au fost emise 2.314 de certificate de înmatriculare, s-au efectuat 220 de radieri şi au fost eliberate 899 de autorizaţii provizorii.

Urmare a ieşirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii, permisele de conducere emise de către acest stat se eliberează în aceleaşi condiţii până la 31 decembrie.

Proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere se susţine zilnic, de la ora 09,30. Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Satu Mare funcţionează la sediul situat pe strada Petofi Sandor, nr. 32, Satu Mare. Program de lucru este în zilele de luni, marţi, joi şi vineri cu programare online, între orele 8.30 – 14 primire acte, iar între orele 11.30 – 12.30 şi 14.30 – 16.30 – eliberări permise. Miercuri se poate intra fără programare, cu primire acte între orele 8.30 – 16 primir acte şi 11.30 – 22.30, respectiv 16.30 – 18.30, eliberare permise. Zilnic se preiau dosare pentru examen proba teoretică, între 8.30- 9.30 şi 14 – 14.30. În ultima zi de vineri a fiecărei luni nu se lucrează cu publicul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. România, ţara cu cea mai mare rată de analfabeţi funcţional din UE, aprox. 44 % nu-i de mirare ca multi se impiedica la proba teoretica la examenul pt. permis !. Restul pana la aprox. 60 % dintre cei picati la proba teoretica adica 16 % nu au invatat suficient pt. a promova proba teoretica. In rest, “… teoria ca teoria dar practica ne omoara !…..”. Asta este situatia.

  2. Stiti cum functioneaza Mafia permiselor de conducere la Satu Mare? Mai intii te pica de 2-3 ori la proba de traseu. Daca te consideri prea bun tot n-ai sanse, te plimba o ora pana iti gaseste o hiba si tot te pica. Dupa ce pici de 2-3 ori realizezi ca pentru a-ti maximiza sansele trebuie sa dai o mica “atentie”, dar cui? Politistul examinator de traseu este inabordabil direct, el este “incoruptibil”. Ce-i de facut? Te salveaza un prieten care a trecut si el prin asta. Te indruma catre un domn hai sa-i zicem domnul X, el ii cunoaste pe politisti. Domnul X te masoara din priviri, se uita la buzunare cit sint de burdusite si iti fixeaza tariful. Daca te vede mai amarit si iti sufla vintul prin buzunare, scapi mai ieftin, doat citeva sute de euro. Dai banii si astepti cu incredere urmatoarea programare cind treci fara probleme.
    Am o cunostinta care a picat de 2 ori la traseu fara sa stie de ce, a dat 300 euro catre domnul X si a trecut fara probleme.
    De aici incolo incep speculatiile: cine este domnul X? Nu se stie, poate nici nu lucreaza in politie. Cum se impart banii? Nici asta nu se stie, probabil “frateste” catre toti, altfel n-ar fi pace si liniste acolo la Politie.
    In incheiere am o intrebare catre “incoruptibilii” politisti spagari: inca nu vi s-a facut frica? Ar trebui sa va clantane dintii de frica! Voi il stiti pe domnul X, dar mai exista si domnul Y de care inca nu stiti si care este cu achii pe voi si pe potlogariile voastre. O sa-l cunoasteti in curind pe domnul Y, vine si rindul vostru!

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Satu Mare: Spitalul Judeţean are o nouă secţie de cardiologie la standarde europene

Sâmbătă, 10 noiembrie, a fost inaugurată noua locaţie a Secţiei de Cardiologie. Recent secţia a fost mutată de la Spitalul Vechi, la etajul 3 a clădirii Spitalului Nou. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Adrian Marc şi directorul medical, dr. Paula Mare apreciază că prin mutarea acestei secţii, pacienţii nu vor mai fi purtaţi cu ambulanţa dintr-o locaţie în alta pentru consultaţii cardiologice.