Image 1
Image 2

SENAT

Florin Cîțu, dat pe mâna procurorilor DNA

Senatorii au votat pentru ridicarea imunității fostului premier, Florin Cîțu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Fostul premier al României, Florin Cîţu, a adresat miercuri o declarație în plenul Senatului, insistând că acțiunile sale au fost îndreptate pentru a  gestiona cu celeritate ieșirea țării din pandemia de COVID-19 și din criza economică generată de această situație fără precedent. În contextul dezbaterilor privind solicitarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru începerea urmăririi penale în cazul său, Cîţu a subliniat că principala sa preocupare a fost sănătatea cetățenilor români în fața unei situații “imprevizibile” și “complicate”.

 

 

 

Cîţu a reamintit cum ceea ce a început ca o simplă răceală a evoluat într-un virus mortal, provocând închiderea planetei și punând la încercare sistemul de sănătate al României. În calitate de prim-ministru și ministru al Finanțelor, el a afirmat că acțiunile sale au fost orientate întotdeauna către găsirea unei soluții rapide pentru a depăși atât criza sanitară, cât și cea economică.

 

 

 

Fostul premier a subliniat eforturile depuse pentru a face față dificultăților legate de lipsa de spitale specializate și sistemul de sănătate suprasolicitat. El a evidențiat că deciziile luate în acea perioadă au avut implicații majore pentru viața oamenilor, iar prioritățile sale au fost sănătatea românilor, libertățile individuale și redresarea economică.

 

 

 

Cîţu a subliniat că, în ciuda provocărilor, România a înregistrat o creștere economică sănătoasă și o revenire în 2021, eliminând efectele pandemiei asupra sectorului economic. El a subliniat faptul că țara a fost lovită de valurile patru și cinci ale pandemiei între septembrie 2021 și martie 2022, aducând în discuție natura imprevizibilă a evenimentelor.

 

 

 

În același context, Comisia juridică a Senatului a emis miercuri un punct de vedere favorabil solicitării DNA pentru efectuarea urmăririi penale împotriva fostului premier. Această decizie vine într-un moment în care politica și justiția se intersectează, punând sub lumina reflectoarelor aspecte privind gestionarea crizei sanitare în România.

 

CITEȘTE ȘI;Un fost prim ministru și doi miniștri, în vizorul DNA pentru fraude in pandemie

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with