Image 1
Image 2

Bazilica Sacré-Cœur din Paris a fost închisă pentru prima dată în istorie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Bazilica Sacré-Coeur, aflată pe vârful colinei Montmarttre din Paris, a fost închisă de luni “ca urmare a dispoziţiilor guvernamentale şi a nevoii stricte de izolare a tuturor” din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat rectorul joi.

“Dacă bisericile din Franţa rămân deschise, Bazilica Sacré-Coeur din Montmartre şi-a închis porţile”, scrie într-un comunicat monseniorul Jean Laverton, rectorul bazilicii. Serviciul de comunicare al rectoratului a precizat pentru AFP că porţile s-au închis în două etape, pentru public vineri seara, apoi luni pentru credincioşi, care au avut până atunci posibilitatea de a participa la rugăciuni, în interiorul edificiului.

“Bazilica este mai întâi un mare sanctuar, dar este şi unul dintre cele mai vizitate din Paris. Ca urmare a ultimelor dispoziţii guvernamentale, aceste monumente sunt închise publicului”, a explicat rectorul.

De la construcţia sa (încheiată în 1914), “este pentru prima dată când bazilica este închisă”, a subliniat el, solicitând credincioşilor să se roage de la distanţă.

Bisericile rămân deschise în Franţa, dar măsurile de izolare interzic “orice reuniune de mai mult de 20 de persoane într-un lăcaş de cult”, potrivit site-ului Guvernului. Nicio slujbă cu o adunare de orice mărime ar fi nu trebuie celebrată, a afirmat marţi Conferinţa episcopilor din Franţa. Mai multe mass-media catolice sau reţele de socializare difuzează slujbe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

SĂRBĂTOARE

Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos

În fiecare an, la 6 august, Biserica prăznuieşte Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos pe Muntele Taborului, înaintea Sfinţilor Apostoli Petru, Ioan şi Iacob, cărora li se descoperă slava cea dumnezeiască, potrivit troparului intonat în toate bisericile cu prilejul acestei zile binecuvântate: “Schimbatu-Te-ai la faţă în munte, Hristoase Dumnezeule, arătând Învăţăceilor Tăi mărirea Ta, pe cât li se putea arăta.