Image 1
Image 2
Acasa

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg carne de berbecuț cu os, un kg de ceapă, 50 g de usturoi, 100 g de bulion pastă, o linguriță de boia de ardei, 2 fricele de cimbru, 1,8 kg de cartofi, o linguriță de piper, o legătură de frunze de pătrunjel, sare după gust, 100 ml de vin roșu demisec sau roze, 200 g de untură.

Mod de preparare

Carnea de berbecuț se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun). După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă. Se potriveşte de sare şi se adaugă carnea prăjită, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi cimbrul. Se lasă apoi să fiarbă la foc încet două ore.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubulețe mai mari şi se adaugă la carne şi sos. Se mai fierb împreună 30 minute. Se serveşte cu verdeaţă tocată pe deasupra.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now