Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sâmbătă, de la ora 16, la Informaţia TV aflați detalii privind producţia ecologică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În ultima perioadă tot mai multe sunt vocile care subliniază remanenţa unor pesticide şi insectofungicide în o serie de legume şifructe aduse de pe terţe pieţe.

Răspunzând acestor semnale, Comisia Europeană a recomandat fermierilor din Uniunea Europeană să reducă cel puţin cu 25% cantităţile de chimicale utilizate în agricultură. Ba mai mult, este sugerată necesitatea creşteriisuprafeţelor din agricultură care să intre în sistemul producţiei ecologice, chiar dacă se înregistrează costuri de producţie mai mari, comparativ cu agricultura convenţională.

La nivelul judeţului Satu Mare, la sfârşitul anului 2019, erau aproximativ 1.000 de fermieri care s-au înscris în producţia ecologică. Numărul celor interesaţi este în continuă creştere, în condiţiile în care pe pieţele Europei de Vest sunt în creştere cererile de produse ecologice inclusiv din România.

Informaţii importante privind agricultura ecologică, condiţii de înscriere în program, puteţi afla urmărind azi, 30 mai, începând cu ora 16, emisiunea Info Sudio, difuzată de postul de televiziune Informaţia TV. Invitatul emisiunii este inginerul Ioan Pop (foto), preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice – Satu Mare. 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns