Image 1
Image 2

Filarmonica oferă serenade la ceas de seară joi în curtea Teatrului de Nord

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un nou concert al stagiunii estivale ad-hoc a Filarmonicii ”Dinu Lipatti” este programat joi, 2 iulie, de la ora 18.30, în curtea Teatrului de Nord, cu intrare din strada Gheorghe Doja. Dirijorul invitat este Zsolt Janko, iar programul cuprinde două serenade pentru două tipuri diferite de orchestră.

Vor fi prezentate publicului Serenada în re minor op. 44 de Antonin Dvorak, pentru instrumente de suflat, și Serenada nr. 2 în la major op. 16 de Johannes Brahms, pentru orchestră de coarde. Abonații au intrare liberă, cu respectarea regulilor de distanțare.

Janko Zsolt a studiat vioara la Liceul de Artă „Sigismund Toduţă” din oraşul natal, iar în anul 2002 a absolvit secţia de dirijat orchestră a Academiei de Muzică „Gh. Dima”, urmând apoi şi masteratul.

Dirijorul a susținut concerte cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Sibiu, Brașov, Cluj, Satu Mare, precum și numeroase spectacole de operă şi balet la Opera Națională și Opera Maghiară din Cluj. Între anii 2010-2015 a fost și dirijor asistent al Orchestrei Festival din Budapesta. În prezent este dirijor permanent la Opera Maghiară din Cluj- Napoca și la Filarmonica de Stat din Oradea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with