Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Testul suprem pentru guvernul PNL se va desfăşura pe parcursul lunii septembrie. Majorarea pensiilor, dublarea alocaţiilor pentru copii, începerea anului şcolar, organizarea alegerilor.

Toate sub ameninţarea iminentă a creşterii numărului de infectări cu coronavirus.

Mult mai dificilă decât organizarea alegerilor, care oricum atrag criticile opoziţiei, indiferent cât de bine şi de corect se desfăşoară, va fi funcţionarea şcolilor. |ări mai bine guvernate decât România întâmpină dificultăţi.

Marea Britanie a anunţat că se amână cu două luni începerea anului şcolar. În Germania, unde elevii au început cursurile de două săptămâni, deja au apărut focare de coronavirus în şcoli.

Chiar dacă elevii vor sta în bănci distanţate, chiar dacă vor purta măşti, este inevitabilă socializarea specifică vârstei. Este  mai greu de disciplinat un grup de copii în pauze decât de păzit un stup de albine. :i dacă, aşa cum se spune, ajunge o bâtă pentru un car de oale, este suficient să fie un singur elev infectat pentru a atrage după sine închiderea şcolii respective, eventual carantinarea elevilor.

Creşterea numărului de infectări din ultima perioadă atrage după sine singura măsură logică< amânarea cursurilor. Atât aşteaptă opoziţia.

Dacă guvernul Orban amână începerea anului şcolar şi-a dat foc la valiză. Lucrurile ar fi mai simple dacă nu ar urma alegerile locale. Anul şcolar şi alegerile locale sunt legate între ele, datele dintre ele fiind foarte apropiate.

Presupunând că şcola va începe la timp, după numai câteva săptămâni în acelaşi spaţiu vor fi organizate secţiile de votare. O întreagă harababură.

Întreaga lună septembrie este un butoi de pulbere. Pensionarii aşteaptă majorarea pensiilor stabilită pentru 1 septembrie, iar părinţii sunt curioşi să vadă dacă vor fi dublate alocaţiile pentru copii. Unde mai punem faptul că nu au sosit cele 118 milioane de măşti, promise de guvern? Dacă nu vor sosi înainte de începerea anului şcolar, aceasta va fi una din marile teme din dezbaterile electorale.

Dacă nu vor putea fi asigurate măşti şi dezinfectanţi în timpul alegerilor, întregul proces electoral riscă să fie compromis. Cum vor vota persoanele aflate în izolare, în carantină sau spitalizate? Nici măcar Covid-19 nu le poate îngrădi dreptul de a vota. Trebuie luat în calcul şi posibila îmbolnăvire a unor candidaţi.

Cum obligatoriu a intrat în contact cu membri echipei de campanie, întregul grup intră la izolare.

Respectivul nu-şi mai poate face campanie în aceleaşi condiţii ca adversarii. Nu mai vorbim despre întrunirile electorale, care deja nu pot fi ţinute în frâu, deşi încă oficial nu a început campania electorală.

  PNL va trece luna viitoare prin cele mai dificile momente  din istoria lui.

Septembrie este luna problemelor irezolvabile. 

Nici cursurile nu se pot desfăşura impecabil, la fel cum nici alegerile nu au cum să se desfăşoare fără evenimente neplăcute. Din miile de şcoli, nu au cum să nu apară focare de coronavirus.

Numai în Berlin au apărut în doar două săptămâni focare de coronavirus în 41 de şcoli. La vot sunt aşteptaţi peste zece milioane de alegători. Mii de persoane sunt antrenate în procesul electoral, în secţiile de vot.

  Pentru toate acestea răspunde un singur partid: PNL. Nota de plată va fi suportată de guvern, cu repercusiuni asupra candidaţilor liberali. E cam mare răspunderea pentru un guvern minoritar. Pe deasupra mai vine şi votul pe moţiunea de cenzură. Dacă guvernul cade şi preşedintele Iohannis acceptă premierul independent propus de PSD? Atunci toată nebunia lunii septembrie cade în responsabilitatea PSD.  Este o variantă care poate fi luată în calcul?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)