Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărean nemulțumit că sunt prea multe farmacii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilele  trecute am fost sunaţi la redacţie de către P.L., cititor al ziarului nostru, cel care ne-a pus întrebarea: Este Satu Mare un oraş plin de oameni bolnavi? Desigur, în lipsa unor statistici, nu am reuşit să-i răspundem, motiv pentru care, cititorul, după câteva moment de aşteptare, a argument întrebarea: “Cu ani şi ani în urmă, cred că foarte puţini sătmăreni şi-ar fi imaginat faptul că, un restaurant, poate deveni în timp farmacie. Mă refer la cel care a funcţionat zeci de ani în vecinătatea intersecţiei din vecinătatea Spitalului Judeţean, pe colţ în Micro 16.

Dar pentru a fi şi mai convingător, vreau să aduc în atenţia sătmărenilor faptul că o serie de baruri/cârciumi s-au închis încă înainte de pandemia de Covid-19. Surprinzător, probabil cârciumile s-au închis din lipsa clienţilor fideli, dar au apărut, aşa cum spune proverbul, ca ciupercile după ploaie, farmaciile. Numai în perimetrul la care mă refer, cartierele Micro 15 şi 16, au apărut mai multe farmacii. Să se poată vorbi despre renunţarea sătmărenilor, a unora dintre ei, la consumul de alcool, fiind obligaţi să apeleze la farmacii? Iată o întrebare care aşteaptă un răspuns.

Dacă au apărut atâtea farmacii, cel puţin 5 în zona la care mă refer, este o situaţie care chiar dă de gândit. Fie că sătmărenii s-au îmbolnăvit într-un număr foarte mare, fie că Spitalul Judeţean nu asigură integral tratamentele pentru oamenii internaţi, fie că, vorbim despre o afacere care este aducătoare de profit celor care au gândit aceste investiţii. Tare mi-aş dori să cred că nu suntem un oraş de oameni bolnavi, dar grija pentru sănătate alimentează conturile farmaciilor”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

Lasă un răspuns