Image 1
Image 2

POLITICĂ

Orban acuză Bruxelles-ul de șantaj

Ungaria a făcut o ofertă de compromis statelor membre ale Uniunii Europene pentru a finanța Ucraina, a declarat premierul Viktor Orbán....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… într-un interviu publicat marți pe site-ul săptămânalului francez Le Point, informează Hirado.hu.

 

 

 

Potrivit premierului, inițiativa sa nu a fost bine primită la Bruxelles, care a răspuns printr-un ”șantaj”, cu referire la articolul din Financial Times care prezenta un plan de a sabota economia Ungariei.

 

 

 

Viktor Orbán a confirmat că poziția maghiară nu s-a schimbat: nu există o soluție militară la războiul din Ucraina, sunt necesare încetarea focului și negocieri de pace. Comisia Europeană a cerut un ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina pe parcursul a patru ani .

 

 

 

Premierul a dezvăluit că a propus o soluție de compromis în sensul că Ungaria este pregătită să participe dacă garantează că statele membre vor decide în unanimitate în fiecare an dacă vor continua sau nu să trimită acești bani.

Deci, dacă cineva este forțat să facă parte din ceva ce nu-i place și are dreptul să nu facă parte din el, dar a fost presat, a fost forțat în orice fel să fie un parte din aceasta, este corect și rezonabil că au ocazia în fiecare an, să-i dăm posibilitatea să participe la decizia dacă va continua sau nu”, a conchis Viktor Orbán.

 

 

 

Întrebat despre primirea propunerii, Viktor Orbán a spus că răspunsul nu este tocmai pozitiv.

La precizarea că un oficial de rang înalt al Consiliului European a infirmat ceea ce a apărut în Financial Times, Viktor Orbán a spusȘ ”Nu mai suntem copii de grădiniță”.

 

 

 

Dacă Financial Times publică un document în care este descris în detaliu scenariul blocadei financiare împotriva Ungariei și șantajul împotriva acesteia, cert este că un astfel de scenariu există, a spus el.

 

 

Potrivit lui Orban, orice guvern al unui stat UE care nu se aliniază poziţiei Comisiei Europene cu privire la chestiuni precum războiul din Ucraina, migraţie sau problema LGBTI este şantajat de “imperialiştii de la Bruxelles” prin invocarea acuzaţiei generice de încălcare a statului de drept.

 

 

 

Întrebat dacă se așteaptă la realegerea fostului președinte american Donald Trump în noiembrie, Viktor Orbán a spus că în 2016  a afirmat că Europa are nevoie de Trump, pentru că atitudinea normală în politica internațională este aceea că vor acorduri bazate pe interese naționale.

 

 

 

Orban l-a numit pe Trump unul dintre cei mai de succes președinți de politică externă ai Statelor Unite. Premierul  apreciază că dacă Donald Trump ar fi numit în februarie 2022, nu ar mai fi război în Europa.

 

 

 

„Astăzi, nu văd pe nimeni în Europa sau America în afară de el, care ar fi un lider suficient de puternic pentru a opri războiul. Pacea are un nume, al lui Donald Trump”, a spus Orban.

 

CITEȘTE ȘI:Orban: Ungaria susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with