Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preţul apei şi transportul gunoiului menajer au fost majorate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aşa cum era de aşteptat, fiind anunţate din timp o serie de scumpiri, iată că după ce unele produse alimentare au preţuri mai mari, după ce tarifele la energie electrică şi gaze naturale au crescut, până şi serviciile vitale se prestează la noi preţuri.

Pe fondul unei nemulţumiri justificate, zilele trecute ne-au sunat la redacţie mai mulţi sătmăreni, cititori ai ziarului nostru, care au semnalat creşterile de tarife.  “În ultimele luni avem parte de majorărări de preţuri la alimente, la energie electrică, la gaze naturale, la carburanţi, în vreme ce veniturile populaţiei, mai ales cele ale pensionarilor bat pasul pe loc. Reclamanţii susţin că zilele trecute, au avut de plătit facturi mai mari atât la colectarea şi transportul gunoiului menajer, cât şi la apă – canalizare.

Cu siguranţă, majorările cu până la 25%, estimate de petenţi, sunt motivate cu scumpirile despre care se tot vorbeşte – carburant, energie electrică, numai că, veniturile beneficiarilor cam bat pasul pe loc. Dacă despre pensionari se vorbea că le va creşte standardul de viaţă în urma majorării pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie 2022, iată că deja aceste majorări ale cheltuielilor, au redus la zero creşterile pensiilor. Despre scumpirea aşa, treptată, a unor produse, să nu mai vorbim. Până şi banala mămăligă este mai scumpă cu aproape 20%, ca urmare a majorării preţului la făina de mălai. Cu aproximativ 30% au crescut în ultimele zile preţurile cartofilor. Lista ar putea continua. Oare guvernanţii cunosc evoluţiile preţurilor şi decalajul enorm dintre venituri, care rămân în urmă şi preţuri, care tot cresc?”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. A crescut si pretul inarmarii inutile de la americani ( SUA) de la 2% cat a fost, la 2,5% din PIB !!! spre multumirea Bideului american cel senil. Se pare ca romanii o duc inca foarte bine ca urmare nu constituie problema cresterea preturilor si pe mai departe. Propun cresterea pretului benzinei si motorinei la 10 lei/litru de maine daca se poate !!!. Pana cand romanii au bani si pt. ajutoare inseamna ca e de unde stoarce !.

Lasă un răspuns