Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numărul ucrainenilor care intră în România, în scădere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Poliția de Frontieră ne-a remis o informare privind traficul la frontieră în data de 11 martie 2022:

  •  
    • În data de 11.03.2022,în interval de 24 de ore, la nivel naţionalprin punctele de frontieră au intrat în România 121de persoane, dintre care 16.348 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 22,1 % faţă de ziua precedentă).
    • Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 625 cetăţeni ucraineni(în scăderecu 18%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.998 cetăţeni ucraineni (scădere cu 29,2 %).
    • Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 98.906 persoane, dintre care 21.659 cetăţeni ucraineni (scădere de 8,4%). 
    • De la declanşarea acestei crize, până la data de 11.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 380.866 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 304.156 cetăţeni ucraineni.

    Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 490 cetăţeni, din care 395 au fost cetățeni ucraineni; prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 3.475 de persoane, din care 1.250 au fost cetățeni ucraineni; prin PTF Urziceni au ieșit din România 1.860 persoane, dintre care 960 au fost cetățeni din Ucraina. De la izbucnirea conflictului în țara vecină, prin punctele de trecere a frontierei Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră 48.800 cetăţeni ucraineni.

    În cursul acestei zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ora României) vor fi deschise punctele temporare de trecere a frontierei Peleș și Bercu – în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Petea – și Horea – în zona de competență a SPF Carei.

     

    Menţionăm că a fost suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor de călătorie și în perimetrul punctului, se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei.

    De asemenea, au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate și s-a întărit cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun, în situații impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

    Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

 

14 cetățeni ucraineni depistați la frontiera cu Ucraina

 

  • În data de 11 martie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, județul Satu Mare, au depistat, la frontiera cu Ucraina, pe direcția localității Cidreag, un grup de 14 cetățeni ucraineni, având vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.
  •  

Cu toții au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

  •  
  • De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 122 de cereri de acordare a statutului de azilant în România. 78 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră prin PTF Halmeu, iar celelalte de către cei intrați pe la frontiera verde (două persoane prin zona de competență a SPF Negrești, 14 prin zona Sectorului P.F. Halmeu, iar 29 prin cea a SPF Tarna Mare).
  •  
  • În toate aceste cazuri au fost demarate procedurile specifice și informate autoritățile abilitate

Sursa: Poliția de Frontieră

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Acestia care fug sunt oare neonazisti sau ceilalti ?…. Ar trebui sa stim acest lucru daca-i primim . Poate ne scot si pe noi din tara. Daca raman prea multi aici s-ar putea sa ne impuna sa vorbim lb. materna doar acasa la fel cum au procedat cu minoritatile din Ucraina.

Lasă un răspuns