Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cele mai bune şi cele mai slabe licee din judeţul Satu Mare după notele la Bac

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Colegiul Național Ioan Slavici se menține pe locul I, judecând după cele două medii de 10, obținute la Bacalaureat. Are, totuși, 5 elevi respinși la examen.

Fără note de 10 sunt următoarele licee, tot de elită, din Satu Mare, respectiv Colegiul Național Mihai Eminescu (cea mai mare medie: 9,86), cu doar 7 respinși și Colegiul Național Doamna Stanca (9,9, media cea mai mare), cu 13 elevi care nu au promovat examenul. La Liceul German „Johann Ettinger”, un singur elev nu a promovat examenul. (Cea mai mare medie este de 9,75). La cealaltă extremă, se află Liceul Tehnologic Ardud ”Nu există înregistrări”, Liceul Tehnologic Unio – Traian Vuia – zero promovați, Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu Carei și Liceul Tehnologic Petre Cupcea Supuru de Jos – câte un promovat. O exprimare mai fidelă ar fi consemnarea datelor în procente, numai că un astfel de raport este deformat din cauza numărului de candidați înscriși la Bacalaureat, care diferă radical de numărul de elevi care au terminat liceul (ceea ce dă posibilitatea conducerii liceelor respective să prezinte o realitate cosmetizată).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

19 comentarii

  1. Voi ma acuzati pe mine de “maghiarofobie “? Eu am tinut cu scriitorul Hajdu Gyozo (din pacate nu mai traieste) si cu sotia lui, actrita Adam Erzsebet (nici ea nu mai traieste) sot-sotie din Tirgu Mures, patrioti romani de etnie maghiara. Au fost persecutati in cel mai primitiv mod cu putinta de catre UDMR pe motiv ca “s-au dat cu romanii” spre exemplu actrita Adam Erzsebet n-a mai fost repartizata in nici o piesa de teatru, la presiunea formatiunii “democratice” maghiare. Halal democratie in UDMR!
    Pe cei doi patrioti i-au iubit romanii, maghiarii “si-au dat examenul”. Parerea UDMR-istilor si a clicii lor nu ma intereseaza, romanii trebuie sa stie cine sint adevaratii extremisti.

  2. Incurabilul @Babacu si @y se potrivesc de minune…Ha,ha,ha….Imi place de voi ( Y,Y )…Cu cine am de-a face in cazul lui @y,.., cu un cocosel japonez ?. Ce sensibil si iritat a ajuns cocoselul !!!…..( Vezi daca nu ai tinut cont de sfatul @Babacului in privinta mea ?)….

  3. @Dac Bulibaș. Consider că prin reacția ta s-a confirmat perfect “diagnoza” pusă de mine. Iar referitor la epitetul “agyhúgyköves” pus de tine consider că se pliază perfect pe personalitatea și caracterul tău și nu al meu. Eu nu fac curte absolut la nimeni, nu stă în caracterul meu. În schimb tu bagi la greu lingușeală. Oare de ce nu mă miră că nu te sesizezi? Nu te lua de mine că nu știi cu cine ai de-a face.
    Érted kicsi taknyos fiam?
    Tată, ai capul plin de fixuri! Condoleanțe familiei care trebuie să te suporte!
    Îți doresc la revedere! A viszont nem hallásra!
    Chiar nu pricep de ce nu te blochează redacția, ce practici tu aici depășește dreptul la propria opinie. De fapt tu doar repeți ca un papagal opiniile altora.

  4. Da,…, recunosc ca un magar cinstit ca NU stiu romaneste si lucrez cu dictionarul. Drept urmare, luati-o ca atare !. Eu macar am ambitie in a comunica si in lb. voastra ( de apreciat…) nu ca multi postaci de aici care ma critica pt. greseli de scriere si exprimare !. Si in mentalitate diferim foarte mult dupa cum se vede unde ati ajuns cu mentalitatea voastra de : (…romania esuata …)!!!. Ha,ha,ha…..
    @ y !, am impresia ca esti o persoana de “… 24 karátos agyhúgyköves !!!..”. Degeaba incerci sa faci curte @Babacului ca tot pe dinafara ramai !. Vremea @Babacilor s-a apus /( a trecut )/( a expirat demult ), NU mai sunt deloc la mare cautare !!!. Pretul la Bursa al @Babacilor este infima ca urmare nici nu se acorda atentie , sunt ignorati in totalitate !!!.

  5. @Babacu, suspectez că această buli-pașă e ceva troll care e ceva ungur de aici care s-a stabilit de niște ani dincolo și care are un fel de program de postare (de obicei între 10-12) și scrie de peste graniță. Greșelile de exprimare îl trădează. Acum a făcut un efort și a postat peste program. Înseamnă că a fost călcat peste bătătură. Trebuie ignorat.

  6. @y: Nici eu nu doresc s-o mai lungim, nu lucrez in invatamint, dar chiar cei din Consiliul local spun ca 90% din initiativele primarului se aproba pentru ca primarul are in spate turma de aplaudaci de la UDMR aflati in majoritate in Consiliul local.
    Imi dai voie sa nu am incredere deloc in primarul de Satu Mare? Ultima lui “isprava” este ca incearca sa construiasca o parcare subterana din bani publici in folosul unei firme private din Ungaria. De unde stiu? In zona sint mai mmulte hoteluri, nu s-a consultat cu nimeni altcineva decit cu cei din Ungaria.
    In rest, apreciez echilibrul de care dai dovada. Cele bune!

  7. @Babacu, nu diresc polemică. Crede-mă că sunt norme foarte clare în acest sens. Informează-te de la cineva care lucrează în învățământ și e în temă. În rest i se atribuie o prea mare influență deciziei primarului. Nu el este cel care hotărăște în definitiv ce și cum cu școlile.
    Și o recomanadare așa la modul general. Nu căutați neapărat motive etnice în anumite decizii. Uneori sunt, alteori nu sunt. Școlile care se doreau comasate au și clase de maghiară. Așa că nu știu asta de ce nu se spune. Obiectivul trebuie să fie învățământul performant.

  8. Si domnul Sorin Cimpeanu si-a permis sa incalce legea cind a decis mentinerea celor 2 licee? Ma indoiesc, cred ca primaria Satu Mare a incercat sa forteze lucrurile. Nu ar fi pentru prima data cind primarul Kerseskenyi forteaza lucrurile, vezi parcul Rudolf Fatyol, vezi Scoala Rakoczi, vezi aberatiile lui Kereskenyi de a angaja la primarie numai persoane care cunosc limba maghiara.
    Este cunoscut sovinismul primarului Kereskenyi, el niciodata nu va putea construi o relatie de incredere cu majoritatea romaneasca din Satu Mare. Primarul Kereskenyi este la o distanta cosmica de fostul primar Iuliu Illeys, pe care si eu l-am votat la vremea respectiva.

  9. @Babacu, sunt reguli foarte clare numai nu se respectă. Când s-a cerut comasarea sau alte măsuri vizavi de aceste școli exact pe litera legii s-a mers. Sincer nu pricep de ce se țin instituții de învățământ practic în moarte clinică.

  10. @Babacu, există norme mai mult decât clare doar că nu se aplică. Apoi când se trezește Cozma cu fața la pernă că zice că de mult nu a avut “activitate” repede scoate ceva de la naftalină. Recent a fost asta. Sunt curios că acest politruc de ce nu spune nimic de reducerea prețului la carburanți promis tocmai de el sau de termenul promis sigur-sigur tot de el și nesilit de nimeni cum că se deschide varianta de ocolire? Cam atâta valorează cuvântul lui. A se ține minte data viitoare la secția de vot!

  11. Ar trebui sa existe reguli minime: spre exemplu daca un liceu are mai putin de 10% promovati la BAC intr-o anumita perioada (ex. in 2 sau 3 ani) acel liceu ar trebui desfiintat sau comasat. Sau alte reguli, dar toate sa vizeze performanta si n-ar mai fi discutii.

  12. Stimată redacție. Vă rog frumos comparați aceste “minunate” contraperformanțe cu situația liceelor pe care primăria exact din această cauză (situația se repetă aproape de 10 ani an după an!!!) vrea să le restructureze cumva. Pentru că nu se poate să faci educație chiar așa în bătaie de joc și nici rezultate să nu ai! Chiar deloc! Asta an după an! Așa că dacă data viitoare Cozma apare iar cu placa etnică aș fi bucuros dacă nu i-ați da curs. M-aș aștepta și la ceva reacții din partea lui Cozma vizavi de aceste rezultate dezastruoase. Inclusiv ceva scuze. Dar nu are el atâta bun simț.

Lasă un răspuns