Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Schimbări majore în Educaţie: vor dispărea Inspectoratele Şcolare!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că arhitectura de sistem din învățământ va fi complet schimbată, iar noile instituții vor fi înființate până în iunie 2023.
        ”Nu va fi o cosmetizare, va fi cu adevărat o reformă”, a spus ministrul. Potrivit acestuia, schimbările vor fi operaționalizate până în septembrie 2023.
”Am beneficiat de consultare cu Comisia Europeană și cu OECD, iar cele cinci principii de bază din domeniul educației ale OECD se regăsesc în aceste legi. Practic, beneficiem de o sinergie între interesul, importanța implementării celor două legi și interesul aderării României la OECD, deoarece principiile de bază sunt: Unu – asigurarea calității și eficacității programelor de educație și formare și îmbunătățirea rezultatelor învățării”, a mai afirmat ministrul Educației.
Acesta a precizat că ISJ-urile vor dispărea și vor fi înlocuite de direcții în subordinea Ministerului Educației pentru activitatea administrativă, în timp ce activitatea de evaluare va fi preluată de o instituție nouă – Autoritatea Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Si eu am spus asta de mult timp, dar indiferent cum va fi (am inteles ca se transforma in Directie judeteana pentru invatamint preuniversitar – sau cam asa ceva) important este sa nu existe posturi cu detasare de la partid, numai ocupate prin concurs. N-avem nevoie de politruci in invatamint.

Lasă un răspuns