Image 1
Image 2

ASOCIAȚIA STEA

Program de alfabetizare cu o nouă grupă de copii

Program de alfabetizare cu o nouă grupă de copii
O nouă grupă de copii de la Asociația Stea a început săptămâna aceasta programul de alfabetizare. Primele fișe le-au oferit celor mici șansa de a se descrie și de a se cunoaște mai bine.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

O nouă grupă de copii de la Asociația Stea a început săptămâna aceasta programul de alfabetizare. Primele fișe le-au oferit celor mici șansa de a se descrie și de a se cunoaște mai bine.

 

Copiii de la Stea primesc nu doar cunoștințe școlare, ci și o doză sănătoasă de afecțiune și încurajare pentru a-și dezvolta încrederea în sine și aptitudinile personale.

 

 

Fiecare copil are dreptul la oportunități de învățare și creștere adaptate nivelului său, iar centrul de zi al Asociației Stea din municipiul Satu Mare oferă copiilor din mediile vulnerabile spațiu și susținere pentru a-și explora potențialul într-un mod natural și autentic.

 

 

“Un copil fără educație este ca o pasăre fără aripi, spune un proverb tibetan. Iar copilăria este o mică fereastră de timp în care fiecare copil poate să învețe și să se dezvolte în ritmul potrivit lui.

 

 

De mai bine de 40 de ani, Action Education implementează acțiuni de advocacy și proiecte terestre pentru a asigura respectarea dreptului la educație tuturor, pretutindeni în lume.

 

 

Mulțumim partenerului nostru, Action Education – en français pentru susținerea activităților cu copiii de la Centrul de zi”, a declarat președinta organizației non-profit, Cristina Bala.

 

 

Articolul 26 din Declarația Universală a Drepturilor Omului evidențiază importanța dreptului la educație: „Toată lumea are dreptul la educație. Educația trebuie să fie gratuită… ] Educația trebuie să țină… ] consolidarea respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale. ”

 

 

Asociația Stea este o organizație neguvernamentală creată în 2004 a cărei misiune este de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație, capacitare și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale.

 

 

Relațiile pozitive pe care copiii din aceste comunități le au în viața lor le dau încrederea de a încerca lucruri noi, de a învăța și de a se dezvolta la potențialul lor maxim.

 

 

În mediile vulnerabile, pe lângă experiența lipsurilor materiale, copiii trăiesc adesea adevărate traume emoționale pentru că adulții din viața lor nu știu cum să răspundă în mod adecvat nevoilor pe care le au. Ajung astfel să creadă că ei nu sunt buni de mare lucru și apar numeroase probleme de comportament.

 

 

Prin atenția, grija și încurajarea pe care echipa Stea le-o transmite, copiii care frecventează centrul nostru de zi, descoperă că și ei au multe puncte forte și își dezvoltă stima de sine.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with