Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Montajul aparatelor de condiţionat s-a scumpit pe caniculă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sătmărenii aleargă în goană după aparate de aer condiționat, pentru a face față mai ușor temperaturilor ridicate. Vestea șocantă și deloc plăcută este faptul că, în numai ultimele două zile, montajul pentru acest tip de aparat electrocasnic s-a scumpit de la 600 de lei la 800 – 850 de lei.

Firmele specializate pe aceste tipuri de servicii profită de zilele caniculare și scumpesc tarifele după bunul plac.
“Acum… dacă numai în cameră doriți, face față unul de 12.000. Aparatul Beko este la 1900 de lei, Green este la 2050 de lei, York-ul costă 1850 de lei și 2000 de lei este Yamato.
Diferența între ele nu prea există, dar cele mai bune sunt Green și Beko. Dar acestea fac față la 35 de metri pătrați. Dacă cineva dorește pentru suprafață de 50 de metri pătrați până la 60 -65 de metri pătrați, atunci trebuie să ia unul de peste 18.000 btu, dar sunt mult mai scumpe. Este vorba despre sume peste 3000 de lei, sau peste 3.500 de lei”, a precizat un vânzător al unui magazin cu electrocasnice din centrul nou al municipiului Satu Mare.

Sătmărenii sunt dispuși să achite oricât numai pentru a trece mai ușor peste zilele caniculare

Prețurile pentru aparatul în sine sunt acceptabile, dacă este vorba despre o încăpere de până la 35 de metri pătrați, sau chiar un apartament unde nu sunt răcorite baia și bucătăria, spre exemplu.
În ceea ce privește montajul, aici este surpriza cea mai mare pentru sătmăreni. În județul nostru, în numai câteva zile, cei care doresc să treacă mai ușor peste vremea caniculară sunt obligați să achite nu mai puțin de 800 sau chiar 850 de lei pentru asamblarea și fixarea pe perete a unui astfel de produs electronic.
Firmele care oferă asemenea servicii au umflat prețurile cu peste 200 de lei în numai câteva zile, doar pentru că sătmărenii sunt dispuși să plătească oricât pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate.
“Două-trei sute de lei a fost cândva montajul… Dacă vă dau ei suportul și nu are nici kit, atunci vă costă montajul 800 de lei. Deci cel mai ieftin aer condiționat este undeva la 3000 de lei, cu montaj cu tot.
Cel de 12.000 btu este cel mai ieftin. Unul de 18.000 btu costă de la 3500 de lei în sus.
Nu am de ce să vă spun că montajul costă mai puțin, pentru că un prieten de-al meu și-a pus recent are condiționat, cu 600 de lei manopera și acum deja cer 800 de lei. Profită că sunt căldurile astea”, a precizat același vânzător.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns