Image 1
Image 2

POLITICĂ EXTERNĂ

Războiul din Ucraina și securitate din regiunea Mării Negre, motive de îngrijorare

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a avut, luni, 22 ianuarie 2024, la Bruxelles, o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Potrivit MAE, cei doi oficiali au abordat teme de interes prioritar de pe agenda Alianței, precum agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situația de securitate din regiunea Mării Negre, implementarea deciziilor de la Madrid și Vilnius, precum și livrabile în contextul Summitului NATO de la Washington din 2024.

 

 

Sursa citată arată că ministrul de externe român a exprimat îngrijorare cu privire la deteriorarea continuă a climatului de securitate și stabilitate din zonă, ca urmare a continuării, de către Rusia, a invaziei militare asupra Ucrainei și a posturii asertive și provocatoare a Moscovei la adresa aliaților și a partenerilor NATO din regiune.

 

 

 

Ministrul român al afacerilor externe a mulțumit pentru sprijinul constant al Secretarului General al NATO în promovarea problematicii de securitate la Marea Neagră.

 

 

 

 

Totodată, a subliniat necesitatea ca Alianța să continue să monitorizeze îndeaproape evoluțiile de securitate din regiune și să accelereze eforturile de implementare deplină a deciziilor de la Madrid și Vilnius privind asigurarea unei apărări înaintate consolidate și eficiente.

De asemenea, șeful diplomației române a reiterat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina și pentru partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova.

 

 

 

Cei doi oficiali au discutat despre pregătirile pentru Summitul de la Washington din iulie 2024 și importanța pe care acesta o va avea în consolidarea profilului NATO ca cea mai de succes Alianță politico-militară din istorie. Ministrul de externe român a subliniat importanța transmiterii cu prilejul reuniunii de vârf a unui mesaj de unitate și solidaritate fără echivoc, dublat în practică de acțiuni concrete pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare.

 

 

CITEȘTE ȘI:Geoană: NATO condamnă ferm escaladarea atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

TNL SATU MARE

Tineri liberali sătmăreni, la Şcoala de Vară

Şcoala Politică de Vară a Tineretului Naţional Liberal este cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România şi totodată este principalul eveniment de interacţiune şi dezvoltare în plan personal, profesional şi politic pentru tinerii liberali.