Image 1
Image 2
Acasa

PERSONALITATEA ZILEI

Helen Mirren, la 78 de ani

Helen Lidia Mirren este o actriță britanică de film, laureată a premiului Oscar pentru rolul reginei Elisabeta a Angliei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Helen Mirren DBE (născută Helen Lydia Mironoff: 26 iulie 1945) este un actor englez. Ea a primit numeroase premii și este singura interpretă care a obținut atât Triple Crowns of Acting american, cât și britanic.

 

Mirren a primit un premiu Oscar și un premiu de film al Academiei Britanice pentru interpretarea reginei Elisabeta a II-a în The Queen, un premiu Tony și un premiu Laurence Olivier pentru interpretarea aceluiași personaj în The Audience, trei premii de televiziune ale Academiei Britanice pentru interpretarea ei ca DCI.

 

Sursa: Wikipedia

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

SCRIITORI SĂTMĂRENI

Poesis – Ion Vadan, un poet al Generatiei ‘80

Considerat de catre Laurentiu Ulici si Radu G. Teposu un valoros poet al Generatiei ‘80, Ion Vadan a fost si editorul uneia din prestigioasele “case ale cartii”. Editura “Dacia” din Cluj Napoca. A publicat printre altele “Iarba magnetica“, “Fuga de urbe”, “Lupta cu ingerul” sau volumul de versuri religioase “Prapur”, aparut recent si din care reproducem versurile de fata…

ISTORIA LUMII

2 decembrie 1804, Încoronarea lui Napoleon I

În această zi din 1804, Napoleon Bonaparte, îmbrăcat în catifea brodată cu aur, stă în fața unei mulțimi de 4.000 de spectatori la Catedrala Notre Dame din Paris și se încoronează împărat al francezilor alături de împărăteasa Josephine.

Cart