Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

MINISTERUL EDUCAȚIEI

Informare privind participarea la proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ || Sesiunea 2023

Acasa
Acasa
Acasa
Astăzi, 19 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2023). 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Dintre cei 8.485 de candidați cu drept de participare, au fost prezenți 8.008 candidați. Conform metodologiei de concurs, care oferă această posibilitate, 330 de candidați au decis să se retragă din motive personale.

Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 (patru) candidați. 477 de candidați nu s-au prezentat.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 7.674 de lucrări.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie, în centrele de examen și pe pagina dedicată examenului.

Contestațiile pot fi înregistrate la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie (până la ora 20:00) și 26 iulie (până la ora 12:00).

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație la ora 15:00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen.

Media minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și online, pe site-ul anterior menționat, în data de 1 august.

BIROUL DE PRESĂ

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE

Programul Asistență Tehnică lansează al doilea apel de proiecte în cadrul programelor naționale din exercițiul financiar 2021 – 2027

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, luni, un nou apel de proiecte în cadrul Programului Asistență Tehnică 2021 – 2027 (PoAT 2021-2027), de data aceasta în cadrul Priorității 2 – „Îmbunătățirea capacității de gestionare și implementare şi asigurarea transparenţei fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ”.

LOCALE

În 2024, Cluj-Napoca are un buget record.

Emil Boc a prezentat cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului pentru 2024. Primarul a precizat că meritul pentru cel mai mare buget din istoria orașului este al clujenilor și a administrației locale care a fost capabilă să atragă fonduri europene, pentru că ”înainte de a împărți, trebuie să produci”.