Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ROMÂNIA

ANAF va verifica veniturile tuturor părinţilor la început de an şcolar

Conducerile unităţilor de învăţământ şi reprezentanţi ANAF vor lua măsuri pentru a verifica veniturile salariale realizate de părinţii români, care au copii înscrişi în sistemul românesc educaţional. Este un demers menit a face o selecţie între categoriile de copii care au nevoie sau nu de o bursă socială.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre schimbarea unei proceduri care, până acum, îi obliga pe părinţi să aducă o adeverinţă prin care se dovedea faptul că veniturile familiei sunt mici, iar şcolarul are dreptul de a primi bursă socială. Acest lucru era o obligaţie a părinţilor, pentru fiecare început de an şcolar.

 

 

Acum, unităţile de învăţământ vor fi cele care preiau obligaţia de a întreba la ANAF cât câştig salarial au părinţii elevilor români. Astfel, părinţii vor scăpa de birocraţie, cel puţin la acest capitol, iar copiii vor fi cei care vor primi, lunar, suma de 300 de lei, dacă venitul pe membru de familie nu depăşeşte 50% din salariul minim net, adică puţin peste 1000 de lei.

 

 

Suma este destul de mică, dar importantă mai ales pentru familiile monoparentale, sau pentru cazurile în care ambii părinţi sunt decedaţi. Bursa socială mai este importantă şi în situaţiile în care familia este complet lipsită de venituri, iar ajutorul de 300 de lei este un imbold pentru părinţi să-şi trimită copiii la şcoală.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns