Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În judeţul Satu Mare sunt mai multe maşini decât şoferi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu diverse ocazii consemnăm în coloanele ziarului nostru evenimente rutiere, unele soldate doar cu pagube materiale, altele, din păcate, fiind şi cu pierderi de vieţi omeneşti. Tot în coloanele ziarului nostru am consemnat de-a lungul anilor faptul că, numărul locurilor de parcare, raportat la parcul auto, mai ales la nivelul municipiului Satu Mare este insuficient, motiv pentru care, multe din spaţiile verzi din cartiere au devenit parcări neamenajate şi neutorizate.

Adesea se aplică amenzi pentru aceste contravenţii comise de posesorii de maşini.
Aşa cum arată statisticile, la nivel de judeţ, aproape tot al doilela locuitor al judeţului, indiferent de vârstă, deţine teoretic un mijloc de transport auto. Acest aspect rezultă din raportul prezentat recent de către prefectul dr. Radu Roca, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la un an de la constituirea actualei echipe de conducere a Instituţiei prefectului Satu Mare.

În anul 2022 au fost emise 18.921 permise de conducere (noi şi preschimbate), faţă de 17.303 în anul anterior, astfel numărul total al deţinătorilor de permise auto în judeţ a ajuns de la 149.799 la 151.919. De asemenea, au fost examinate 12.913 persoane la proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere  (cu un procent de promovabilitate de 40%) şi 7.456 persoane la proba practică, cu un procent de promovabilitate de 66%.
Referitor la activitatea de înmatriculare a vehiculelor, au fost eliberate 22.808  certificate înmatriculare, 4.994 radieri din circulaţie şi 6.351 autorizaţii de circulaţie provizorii. Parcul auto al judeţului Satu Mare a crescut de la 166.569 vehicule la 171.484. 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns