Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INCENDIU LA GHERŢA MARE: Au luat foc buruienile de lângă căminul cultural

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un incendiu de proporţii era să aibă loc în comuna Gherţa Mare. Noroc că au intervenit pompierii din Turţ dar şi sătenii.

Duminică, 23 iulie, în jurul 18.00, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Turţ au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţia uscată din localitatea Gherţa Mare.

În sprijinul pompierilor au intervenit şi sătenii, reuşind astfel limitarea propagării incendiului la Căminul Cultural şi casele învecinate.

În urma evenimentului au ars 50 ari vegetaţie uscată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spaţii deschise.

ISU atrage atenţia că incendiile de vegetaţie uscată se extind cu repeziciune cuprinzând suprafeţe foarte mari, pompierii depunând eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ” Someş” al judeţului Satu Mare le reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
Totodată, ISU Satu Mare face precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, dar şi neamenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care limitează propagarea flăcărilor la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează potrivit legii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns