Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Un nou produs, retras din magazine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În săptămâna 15 – 21 septembrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 93 de acţiuni de control în domeniul siguranţei alimentare. Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, unităţi catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, pieţe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unităţi alimentaţie publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare şi de legume fructe, pieţe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, din care – 1 amendă în valoare de 10.000 lei, pentru 1 magazin alimentar, din localitatea Borleşti, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, dar şi 6 avertismente pentru 6 producători particulari, de legume fructe din pieţele agroalimentare din: Satu Mare, Negreşti Oaş şi Carei – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piaţă, pentru comercializare.

Conform unui anunţ publicat pe site-ul oficial al ANSVSA, societatea Nestle România a iniţiat în mod voluntar, ca măsură preventivă, retragerea de pe piaţă a unei cantităţi limitate din produsul „KitKat Pops Hazelnut and Cocoa Nibs 110g”, Producător: Nestlé Bulgaria, Nr.lot: 30300457 – Data expirării: 12/2023. Detaliu diferenţiator: Produsul a fost retras de pe piaţă deoarece pe ambalaj nu există etichetă în limba română. „Produsul este sigur pentru consum, însă nu trebuie consumat de persoanele alergice la alune”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns