Image 1
Image 2

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Un nou produs, retras din magazine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În săptămâna 15 – 21 septembrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 93 de acţiuni de control în domeniul siguranţei alimentare. Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, unităţi catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, pieţe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unităţi alimentaţie publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare şi de legume fructe, pieţe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, din care – 1 amendă în valoare de 10.000 lei, pentru 1 magazin alimentar, din localitatea Borleşti, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, dar şi 6 avertismente pentru 6 producători particulari, de legume fructe din pieţele agroalimentare din: Satu Mare, Negreşti Oaş şi Carei – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piaţă, pentru comercializare.

Conform unui anunţ publicat pe site-ul oficial al ANSVSA, societatea Nestle România a iniţiat în mod voluntar, ca măsură preventivă, retragerea de pe piaţă a unei cantităţi limitate din produsul „KitKat Pops Hazelnut and Cocoa Nibs 110g”, Producător: Nestlé Bulgaria, Nr.lot: 30300457 – Data expirării: 12/2023. Detaliu diferenţiator: Produsul a fost retras de pe piaţă deoarece pe ambalaj nu există etichetă în limba română. „Produsul este sigur pentru consum, însă nu trebuie consumat de persoanele alergice la alune”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns