Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INFECȚII RESPIRATORII

În județul Satu Mare sute de persoane ajung la medic din cauza virozelor și a pneumoniilor

Sute de locuitori din județul Satu Mare au ajuns la medic cu simptome specifice virozelor respiratorii: nas înfundat, febră, strănut etc.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cea mai recenta sinteză a Direcției de Sănătate Publică Satu Mare arată că în perioada 6-11 noiembrie 2023 s-au adresat cabinetelor de medicină de familie și din ambulatoriu, 573 de locuitori ai județului  fiind diagnosticați cu infecții respiratorii acute, respectiv, viroze și pneumonii. Sinteza DSP Satu Mare indică faptul că  la nivelul județului nu există activitate gripală, însă se constată preocuparea populației pentru vaccinarea antigripală. Până la data de 12.11.2023 au fost vaccinate antigripal 8497 persoane din grupele la risc cu vaccin achiziție proprie.

 

”Infecțiile respiratorii acute sunt la un prag epidemic baseline, cu 573 de cazuri la numărul totalal populației de la nivelul județului. Ratele de incidență cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani și pentru pneumonii la grupa de vârstă 15-49 ani” se arată în raportul DSP Satu Mare pentru săptămâna citată.

 

În privința îmbolnăvirilor cu infecția Covid-19, cu o intensitate scăzută la nivelul județului Satu Mare. Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în scădere de la 33 de cazuri în săptămâna 30.10 – 5.11.2023 la 19 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 6-12 noiembrie 2023. Frecvența zilnică a cazurilor Covid -19 este de 3 îmbolnăviri.

 

Reamintim că spitalele au luat o serie de măsuri pentru  prevenirea îmbolnăvirilor în rândul pacienților, aparținătorilor și a personalului medical. Masca de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au acces atât în ambulator cât și în spital. Masca de protecție se asigură din surse proprii de către fiecare pacient sau aparținător. La Ambulatoriul de Specialitate de pe str. Gheorghe Lazăr din Satu Mare sunt afișate la intrare mai multe anunțuri prin care populația este informată asupra obligativității purtării măștii de protecție.

 

De asemenea, în spital, timpul de vizită și numărul persoanelor care pot vizita un pacient s-au redus.

Pentru intervalul citat, potrivit Ministerului Sănătății, la nivel național au fost înregistrate 1.586 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

 

CITEȘTE ȘI:

Virozele și pneumoniile țin cu batista la nas sătmărenii

Sute de locuitori din Satu Mare ajung la medic din cauza virozelor

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns