Image 1
Image 2
Acasa

BANI ÎN AGRICULTURĂ

20 milioane de euro în plus pentru tinerii fermieri în 2024

După ce zilele trecute, au fost făcute unele completări şi clarificări cu privire la intervenţia DR-30 – instalarea tinerilor fermieri la ţară ca şefi de ferme/exploataţii agricole,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… iată că eurodeputatul român Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei AGRI din Parlamentul European, vine cu o veste bună pentru potenţialii beneficiari ai acestei intervenţii.
După cum subliniază publicaţia Agroinfo, 20 milioane de euro s-au alocat în plus pentru tinerii fermieri din România, în 2024.
“Parlamentul European a negociat cu succes bugetul Uniunii din 2024, asigurând un supliment de 20 milioane euro dedicați tinerilor fermieri!

 

Suplimentarea a fost cerută și susținută de PPE, fiind necesară în urma impactului inflației și al războiului din Ucraina asupra Poliicitii Agricole Comune – PAC. Suplimentarea este menită să atenueze provocările cu care se confruntă sectorul agroalimentar, în special pentru a asigura reînnoirea generațională în sectorul agricol,” a anunțat eurodeputatul.
Tinerii fermieri, crescători de animale beneficiază de plata pentru tineri fermieri, PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, anul acesta cuantumul pe hectar al acestei subvenți estei 46 euro/ha.

 

De asemenea, din bugetul alocat pentru dezvoltare rurală, tinerii fermieri din zootehnie și vegetal beneficiază de sprijin instalare tineri fermieri ca șefi de exploatație, 70.000 euro/fermier. Linia de finanțare a fost deschisă de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale la data de 2 noiembrie 2023.

 

CITEȘTE ȘI:

17.558 de fermieri sătmăreni vor primi de la UE subvenții pe suprafață

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with